Džem z melounové slupky

Recept Džem z melounové slupky

Přidal: IvanK, 28.6.2016

Kategorie: Exotická, Džemy a marmelády, Zavařeniny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Máte rádi červený meloun? Vyzkoušejte si ze slupky připravit vynikající džem. Zužitkujete tak 99% celého melounu. Autor: IvanK

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: IvanK, 28.6.2016

Kategorie: Exotická, Džemy a marmelády, Zavařeniny

SUROVINY

1 kgslupka z červeného melounu
1 kgželírovací cukr
2 dljablečný ocet
1 balíčekvanilkový cukr
2,5 lvoda
1 kscitron

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Melounové slupky zbavíme tmavozeleného okraje, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Džem je chutnější, když na slupkách bude i trochu červené části melounu.
  2. Přidáme 2 litry vody, 2 deci jablečného octa a pomalu vaříme 2 hodiny.
  3. Po uvaření slijeme, propláchneme studenou vodou, přidáme kilo želírovacího cukru, půl litru vody, citronovou kůru, šťávu z 1 citronu a vaříme dokud džem nezhoustne. Můžeme rozmixovat celé nebo jenom část dýňových kousků na kaši.
  4. Horký džem naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Sklenice pak zabalíme na půl dne do deky nebo utěrky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit