NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Čokoládový dort Exkluzivní čokoládový dort
Exkluzivní čokoládový dort
Recept Exkluzivní čokoládový dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Co chvíli jsou tu Velikonoce, proto nesmíme zapomenout na pečení sladkých dobrot. Připravte exkluzivní čokoládový dort a ozdobte ho na styl Velikonoc. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   3.3.2016

Exkluzivní čokoládový dort

Co chvíli jsou tu Velikonoce, proto nesmíme zapomenout na pečení sladkých dobrot. Připravte exkluzivní čokoládový dort a ozdobte ho na styl Velikonoc. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
80 g
moučkový cukr
100 ml
olej
50 g
kukuřičný škrob
50 g
hladká mouka
2 lžíce
kakaa
1/2 bal.
prášek do pečiva

Krém (roláda):

400 ml
mléka
150 g
kr. cukr
4 lžíce
hladká mouka
150 g
máslo

Hlavní krém:

500 g
mascarpone
2 lžíce
moučkový cukr
500 ml
smetana ke šlehání
150 g
bílá čokoláda
100 g
mléčná čokoláda
50 g
hořká čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Budeme potřebovat 2 těsta, čili spotřebujeme 8 vajec, 160 g moučkového cukru, 200 ml oleje, 100 g kukuřičného škrobu, 100 g mouky, 4 lžíce kakaa a jeden balíček prášku do pečiva. Jedno těsto je z: 4 vejce, 80 g moučkový cukr, .....
    Vajíčka vyšleháme do tuhé pěny spolu s moučkovým cukrem, postupně přilijeme olej a vařečkou vmícháme kukuřičný škrob smíchaný s moukou, práškem do pečiva a kakaem.
  2. Těsto pečeme cca 12 minut při teplotě 180 stupňů v plechu o velikosti 28 x 36 cm. Dno plechu vyložíme papírem na pečení. Upečené těsto vyndáme z plechu, stáhneme pečící papír a srolujeme s navlhčenou utěrkou. Necháme zcela vychladnout.
  3. Připravíme krém do rolády. V mléce rozpustíme cukr, přidáme 4 vrchovaté lžíce hladké mouky a uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme mixérem do pěny, přidáme po lžících vychladlou kaši a spojíme.
  4. Vychladlé těsta rozvineme, potřeme krémem a srolujeme. Rolády nakrájíme na kousky, kterými vyložíme dno kulaté formy na pečení o průměru 26 cm. Rolády poklademe i na boky formy.
  5. Mascarpone utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku a vařečkou důkladně, ale jemně promícháme. Rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a do druhé přidáme rozpuštěnou mléčnou a hořkou čokoládu. Takto promíchaný bílý a hnědý krém navrstvíme do formy na rolády a pěkně uhladíme.
  6. Odložíme do chladničky ztuhnout a vrch ozdobíme podle vlastní fantazie, například čokoládovými vajíčky, zajícem nebo pouze obyčejnou strouhanou čokoládou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář