NejRecept.cz Dezerty Koláče Expresní hrnková bublanina s ovocem bez použití mixéru.
Expresní hrnková bublanina s ovocem bez použití mixéru.
Recept Expresní hrnková bublanina s ovocem bez použití mixéru.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Jednoduché a hlavně rychlé. Hrnkový recept na lahodné, jemné a příjemně sladké těsto. Navrch můžete přidat ovoce podle vlastní chuti. Já jsem tentokrát zvolila své broskve ze zahrady, které jsem zavařovala ještě minulý rok. Umím si to představit i s čerstvými malinami nebo jahodami. Určitě vyzkouším, až přijde tato ovocná sezóna. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   21.2.2025

Expresní hrnková bublanina s ovocem bez použití mixéru.

Jednoduché a hlavně rychlé. Hrnkový recept na lahodné, jemné a příjemně sladké těsto. Navrch můžete přidat ovoce podle vlastní chuti. Já jsem tentokrát zvolila své broskve ze zahrady, které jsem zavařovala ještě minulý rok. Umím si to představit i s čerstvými malinami nebo jahodami. Určitě vyzkouším, až přijde tato ovocná sezóna. Autor: Jaja79

45 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

1 hrnek = 250 ml
2 hrnky
polohrubá mouka
1/2 hrnku
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžička
prášek do pečiva
1/2 lžičky
jedlá soda
3 ks
vejce
1 hrnek
bílý jogurt
1/2 hrnku
olej

Navrch:

podle chuti
ovoce
na posypání
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Ovocná bublanina je vždy skvělou volbou. Její příprava je rychlá, přičemž výsledek je tak dobrý, že si ho zamiluje každý člen rodiny či host, kterému koláč naservírujete. Já jsem navrch dávala vlastní zavařené broskve, ale použít můžete i rybíz, borůvky nebo jahody.

  1. Polohrubou mouku smícháme s krystalovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, lžičku prášku do pečiva, jedlou sodu a všechny sypké suroviny promícháme. Následně přidáme vejce, bílý jogurt, olej (použila jsem řepkový) a znovu důkladně promícháme.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech 20 x 30 cm, jehož dno jsme vyložili pečicím papírem.
  3. Navrch poklademe na kousky nakrájené ovoce a dáme péct.
  4. Pečeme při teplotě 180 °C asi 40 minut – sledujeme. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Bublaninu můžete připravit na desítky různých způsobů. Pokud byste chtěli kromě tohoto receptu vyzkoušet i jiné, prohlédněte si naši sbírku osmi nejlepších bublanin.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář