Expresní jablečný koláček s pudinkem

Recept Expresní jablečný koláček s pudinkem

Přidal: , 14.10.2015

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jablečná sezóna je v plném proudu. Pokud máte hodně jablek, doporučujeme Vám vyzkoušet tento skvělý a jednoduchý koláček. A pokud hodně jablek nemáte, tak si určitě pár kupte a připravte si jen z poloviny dávky tento svěží koláček, který si oblíbíte. Já ho radím mezi naše oblíbené a v létě je velmi často na stole. Není přeslazený a neobsahuje žádný máslový krém, takže i vydrží déle, tedy, dokud ho nespapáte. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.10.2015

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Budeme potřebovat:

150 gpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
65 gkr. cukr
1 ksvejce
65 gmáslo

Nádivka:

2 bal.vanilkový pudink
6 lžickr. cukr
6 ksjablko
500 mljablečný džus
500 mlsmetana ke šlehání
1 bal.Smetafix
2 bal.vanilkový cukr
kakao na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Prosátou mouku a prášek do pečiva smícháme v misce, přidáme kr. cukr, vajíčko a máslo. Zpracujeme do vláčného těsta, které rukama namačkáme na dno plechu o rozměru 40 x 23 cm, který jsme vymastili tukem nebo vystlali pečícím papírem. Vidličkou propícháme.
  2. Do jablečného džusu přidáme pudinkové prášky, kr. cukr a dáme vařit na mírný oheň - připravíme hustý pudink. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme je do uvařeného hustého pudinku. Promícháme a hmotu navrstvíme na těsto.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 30 minut.
  4. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Na vrch navrstvíme vyšlehanou šlehačku se Smetafixem a vanilkovým cukrem. Vrch posypeme kakaem a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit