NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Expresní jablečný štrúdl z listového těsta. Na náplň vám budou stačit 4 ingredience.
Expresní jablečný štrúdl z listového těsta. Na náplň vám budou stačit 4 ingredience.
Recept Expresní jablečný štrúdl z listového těsta. Na náplň vám budou stačit 4 ingredience.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Štrúdl je výbornou volbou zejména na podzim, během jablečné sezóny. Je charakteristický tím, že je příjemně šťavnatý a sladký. Kromě toho je sytý, takže si ho můžete vychutnat i k snídani nebo svačině.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   8.9.2024

Expresní jablečný štrúdl z listového těsta. Na náplň vám budou stačit 4 ingredience.

Štrúdl je výbornou volbou zejména na podzim, během jablečné sezóny. Je charakteristický tím, že je příjemně šťavnatý a sladký. Kromě toho je sytý, takže si ho můžete vychutnat i k snídani nebo svačině.

15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

2 ks
listové těsto
1 ks
vejce
podle chuti
práškový cukr

Jablečná náplň

podle chuti
jablka
podle chuti
ořechy
podle chuti
cukr
podle chuti
skořice
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Štrúdl je univerzální dezert, který chutná výborně s jablky, ořechy, mákem, tvarohem i višněmi. Přizpůsobit si ho tedy můžete přesně podle svých představ. My jsme si pro vás s příchodem podzimu připravili recept na jablečnou verzi, kterou si zamilujete.

  1. Listové těsto rozbalíme a rozválíme na tenčí plát.
  2. Jablka oloupeme, nastrouháme, vymačkáme a navrstvíme na těsto.
  3. Jablka posypeme ořechy, cukrem a skořicí. Máte-li rádi sušené rozinky, přidejte i ty. Několik hodin před pečením je však namočte do vody, sirupu nebo rumu, aby změkly a chutnaly lépe.
  4. Těsto srolujeme, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vajíčkem.
  5. Štrúdl pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut.
  6. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář