NejRecept.cz Dezerty Koláče Expresní jahodové poháry s nadýchaným vanilkovým krémem
Expresní jahodové poháry s nadýchaným vanilkovým krémem
Recept Expresní jahodové poháry s nadýchaným vanilkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Máte chuť na něco svěžího, ale zároveň rychlého a jednoduchého? Vyzkoušejte tyto ovocné poháry s vanilkovým krémem, které představují explozi chutí. V ústech se doslova rozplývají. Místo jahod můžete použít jakékoliv jiné ovoce – borůvky, rybíz i ostružiny. Je to na vás.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   20.5.2025

Expresní jahodové poháry s nadýchaným vanilkovým krémem

Máte chuť na něco svěžího, ale zároveň rychlého a jednoduchého? Vyzkoušejte tyto ovocné poháry s vanilkovým krémem, které představují explozi chutí. V ústech se doslova rozplývají. Místo jahod můžete použít jakékoliv jiné ovoce – borůvky, rybíz i ostružiny. Je to na vás.

30 min
Čas přípravy
Suroviny

Krém:

1 ks
vejce
špetka
sůl
5 g
vanilkový cukr
110 g
krystalový cukr
1 a 1/2 lžíce
kukuřičný škrob
350 g
zakysaná smetana nebo řecký jogurt
35 g
máslo

Těsto:

185 g
hladká mouka
60 g
krystalový cukr
5 g
vanilkový cukr
špetka
sůl
110 g
máslo

Dále:

podle potřeby
jahody
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy

Tyto jahodové poháry s jemným vanilkovo-máslovým krémem jsou skvělé jako efektní dezert po dobrém obědě. Připravit je můžete i na oslavy nebo jiné slavnostní příležitosti. Já jsem je servírovala ve skleničkách na stopce, které vypadají elegantně a nadčasově, ale klidně je můžete vyměnit za klasické nízké skleničky.

  1. Do hrnce dáme vejce, sůl, krystalový a vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Vše promícháme. Následně přidáme zakysanou smetanu nebo řecký jogurt a znovu promícháme.
  2. Hmotu, která nám vznikla, dáme na sporák a uvaříme do husté kaše. Ještě do horké přidáme máslo, promícháme, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Mezitím si připravíme těsto, resp. drobenku, kterou budeme vrstvit mezi krém. Do mísy dáme mouku, krystalový a vanilkový cukr a špetku soli. Promícháme a přidáme změklé máslo, které ručně zapracujeme do suchých ingrediencí.
  4. Drobenku, která nám vznikla, dáme na pánev, kde ji opečeme. Když získá hnědou barvu, stáhneme ji z ohně a necháme vychladnout.
  5. Na dno skleniček naneseme hotovou drobenku, na kterou naneseme krém. Postup zopakujeme ještě tolikrát, dokud není sklenička úplně plná.
  6. Navrch dezertu dáme jahody nebo jakékoliv jiné ovoce podle chuti a můžeme servírovat.

Dezertní poháry skladujte v lednici, kde vám vydrží několik dní. Pokud víte, že se nesní všechny najednou, jahodami dekorujte jen ty, které budete podávat. Ovoce by totiž mohlo časem pustit šťávu a oschnout, kvůli čemuž by dezert nevypadal tak dobře. Máte chuť ještě na nějaké poháry? Vyzkoušejte tyto Bounty s Oreo sušenkami, které jsou skutečně dokonalé.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář