NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Expresní šlehačkové vánoční cukroví. Na těsto vám budou stačit 3 suroviny.
Expresní šlehačkové vánoční cukroví. Na těsto vám budou stačit 3 suroviny.
Recept Expresní šlehačkové vánoční cukroví. Na těsto vám budou stačit 3 suroviny.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

O Vánocích ráda experimentuji a zkouším různé cukroví, které bych mohla položit na sváteční stůl. Letos jsem připravila šlehačkové pečivo, na které budete potřebovat jen tři základní suroviny. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   3.11.2024

Expresní šlehačkové vánoční cukroví. Na těsto vám budou stačit 3 suroviny.

O Vánocích ráda experimentuji a zkouším různé cukroví, které bych mohla položit na sváteční stůl. Letos jsem připravila šlehačkové pečivo, na které budete potřebovat jen tři základní suroviny. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

450 g
hladká mouka
250 g
Hera
250 ml
smetana ke šlehání

Na obalení

podle potřeby
moučkový cukr
podle potřeby
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Pečení vánočních koláčků nemusí trvat dlouhé hodiny. Potvrdí vám to i tento recept na šlehačkové cukroví, které je hotové během několika minut. Klidně ho tak můžete upéct těsně před Štědrým dnem nebo při vaření oběda.

  1. V míse smícháme hladkou mouku, Heru a smetanu ke šlehání a vypracujeme pevné těsto, které dáme alespoň na 2 hodiny do ledničky. Ideální však je, když ho můžeme nechat v chladu odpočívat celou noc.
  2. Těsto rozválíme na tloušťku přibližně 4 mm a vykrajujeme z něj tvary podle svých vlastních představ.
  3. Cukroví pečeme na 170 °C asi 10 minut. Následně ho ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Šlehačkové cukroví je křehké a jemné, podobně jako vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví, proto ho po upečení uskladněte v uzavíratelné nádobě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář