NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Extra čokoládové sušenky ve stylu brownies. Výborný a rychlý dezert na silvestrovskou párty.
Extra čokoládové sušenky ve stylu brownies. Výborný a rychlý dezert na silvestrovskou párty.
Recept Extra čokoládové sušenky ve stylu brownies. Výborný a rychlý dezert na silvestrovskou párty.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Monika Kšinská

Čokoládové sušenky ve stylu brownies jsou skvělým řešením, pokud jste už snědli všechno vánoční cukroví, chcete menší změnu nebo hledáte rychlý dezert na Silvestra. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá, takže v kuchyni nestrávíte příliš mnoho času. Autor: Monika Kšinská

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.12.2024

Extra čokoládové sušenky ve stylu brownies. Výborný a rychlý dezert na silvestrovskou párty.

Čokoládové sušenky ve stylu brownies jsou skvělým řešením, pokud jste už snědli všechno vánoční cukroví, chcete menší změnu nebo hledáte rychlý dezert na Silvestra. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá, takže v kuchyni nestrávíte příliš mnoho času. Autor: Monika Kšinská

30 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
Suroviny
100 g
hladká mouka
20 g
kakao
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl
200 g
hořká čokoláda
60 g
máslo
2 ks
vejce
180 g
krystalový cukr
podle potřeby
bílá čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření

Čokoládové sušenky jsou dokonalé ke kávě, jako dezert po oběde nebo kdykoli, když máte chuť na něco sladkého. Jejich příprava je jednoduchá a navíc si je můžete přizpůsobit přesně podle sebe – záleží jen na vás, jak velké či sladké budou.

  1. V míse smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.
  2. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem a postupně do nich zapracujeme čokoládu, kterou jsme rozpustili s máslem.
  3. K mokrým surovinám přidáme suchou směs a bílou čokoládu nakrájenou na kostičky. Tu můžeme nahradit tmavou čokoládou, lentilkami nebo čímkoli jiným podle své chuti.
  4. Ze směsi vytvoříme těsto, ze kterého odebíráme menší části a tvarujeme sušenky. Ty pečeme při teplotě 180 °C přibližně 12 minut.

Před podáváním necháme sušenky vychladnout. Aby příliš neztvrdly, skladujeme je v uzavíratelné nádobě, ideálně na tmavém, chladném a suchém místě. Sušenky chutnají výborně samy o sobě, ale pokud byste chtěli experimentovat, zkuste je servírovat se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář