Extra čokoládový dort s malinami

Miluji čokoládu a čokoládové dezerty jsou pro mě jednička. Pařížskou šlehačku připravuji večer a druhý den ji šlehám do tuhé šlehačky. Snědla bych ji pouze lžičkou, ale musím se krotit, aby zůstalo i na přípravu dezertu. Autor: Lucka

Přidal:, 26.8.2019
Kategorie: Dorty, Ovocné, Dezerty, Saláty, Maliny, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Extra čokoládový dort s malinami

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
110 ghladké mouky
40 mlrostlinného oleje
50 gkrupicového cukru
20 gkakaa
50 gnasekané hořké čokolády
Pařížská šlehačka:
300 ghořké čokolády
600 mlsmetany ke šlehání
Ostatní:
ovocná marmeláda
maliny

Postup přípravy

  1. Na plotně si v hrnci zahřehjeme smetanu, nalámeme do ní čokoládu a necháme rozpustit. Dobře promícháme, pomůžeme si i tyčovým mixérem. Necháme na chladném místě a poté umístíme do lednice. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a kakao. Nakonec opatrně zamícháme kousky čokolády. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 165 stupňů asi 40 minut.
  3. Po vychladnutí rozkrojíme na dva díly. Jeden potřeme marmeládou a následně na něj zdobičkou naneseme pařížskou šlehačku, kterou jsme si mixerem vyšlehali. Přiklopíme druhým dílem a opět nazdobíme šlehačkou a povrch poklademe malinami.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Dáme vychladit do lednice.