Extra čokoládový dort s malinami

Recept Extra čokoládový dort s malinami

Přidal: , 26.8.2019

Kategorie: Dorty, Dezerty, Podle ovoce, Maliny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Miluji čokoládu a čokoládové dezerty jsou pro mě jednička. Pařížskou šlehačku připravuji večer a druhý den ji šlehám do tuhé šlehačky. Snědla bych ji pouze lžičkou, ale musím se krotit, aby zůstalo i na přípravu dezertu. Autor: Lucka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.8.2019

Kategorie: Dorty, Dezerty, Podle ovoce, Maliny

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

4 ksvejce
110 ghladké mouky
40 mlrostlinného oleje
50 gkrupicového cukru
20 gkakaa
50 gnasekané hořké čokolády

Pařížská šlehačka:

300 ghořké čokolády
600 mlsmetany ke šlehání

Ostatní:

ovocná marmeláda
maliny

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na plotně si v hrnci zahřehjeme smetanu, nalámeme do ní čokoládu a necháme rozpustit. Dobře promícháme, pomůžeme si i tyčovým mixérem. Necháme na chladném místě a poté umístíme do lednice.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a kakao. Nakonec opatrně zamícháme kousky čokolády. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 165 stupňů asi 40 minut.
  3. Po vychladnutí rozkrojíme na dva díly. Jeden potřeme marmeládou a následně na něj zdobičkou naneseme pařížskou šlehačku, kterou jsme si mixerem vyšlehali. Přiklopíme druhým dílem a opět nazdobíme šlehačkou a povrch poklademe malinami.
  4. Dáme vychladit do lednice.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit