Extra čokoládový dort s mřížkou

Pokud máte rádi čokoládu, určitě si vyzkoušejte připravit tento luxusní dezert. Mňamka!

Přidal:, 25.6.2015
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty
Recept Extra čokoládový dort s mřížkou

Suroviny

Těsto:
280 ghladká mouka
20 gkakao
200 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 ksvejce
2 lžícestudená voda
špetkasůl
1 lžičkavanilkový extrakt
Nádivka:
250 gsmetanový sýr
100 gmoučkový cukr
200 ghořká čokoláda (kvalitní)
50 gmáslo
2 ksvejce
2 lžícerum
1/2 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme přes síto spolu s kakaem. Přidáme na kostičky nakrájené máslo a mixérem spojíme. Přidáme cukr, vajíčko, špetku soli a 2 lžíce vody. Vyhneteme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme půl hodiny odpočívat v ledničce.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na přípravu náplně musíme dbát na to, aby všechny suroviny byly pokojové teploty. Smetanový sýr utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilku. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme mírně vychladnout. Tenkým proudem ji přidáme k smetanovým sýru a za stálého mixování spojíme. Přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme rum a znovu promícháme.
  3. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 26 cm a vyložíme ji papírem na pečení.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Těsto rozválíme do požadované velikosti formy a kraje ořízneme. Z odřezků vytvoříme mřížku. Na těsto navrstvíme připravený krém a uložíme nakrájené těsto do tvaru mřížky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 175 stupňů 35 - 40 minut. Po uplynutí doby troubu vypneme a necháme koláč ještě 10 minut uvnitř. Troubu během pečení neotevíráme!Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Následně koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Vrch ozdobíme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika