Extra čokoládový koláček

Fantastická kombinace těch nejlepších chutí. Krém z kondenzovaného mléka, másla a kakaa. Těsto jemné jako pavučinka a vrch posypaný kvalitní hořkou čokoládou, ze které jsme nastrúhali jemné hoblinky.

Přidal:admin, 18.9.2017
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Extra čokoládový koláček

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
200 gkr. cukr
200 gpolohrubá mouka
1/2 lžičkyjedlá soda
3 PLkakao
Krém:
1 plechovkakondenzované mléko
180 gmáslo
2 PLkakao (vrchovaté lžíce)
Dále:
domácí marmeláda
čokoládová poleva
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Bílky a žloutky oddělíme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou, kakaem a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Těsto vylijeme do tukem vymazané a vysypané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce a následně ho překrojíme na 3 pláty.
  3. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáme kakao a kondenzované mléko. Takto připravený krém dáme do chladničky ztuhnout (ne nadlouho, abychom ho věděli rozetřít na pláty, ale zároveň aby se neroztékal).
  4. Plát těsta potřeme domácí marmeládou, natřeme krém, položíme plát, znovu natřeme marmeládu, pak krém, položíme plát těsta a na vrch nalijeme čokoládovou polevu. Vrch ještě ozdobíme hoblinami čokolády.

Zdroj: Vk