Extra čokoládový koláček

Recept Extra čokoládový koláček

Přidal: , 18.9.2017

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastická kombinace těch nejlepších chutí. Krém z kondenzovaného mléka, másla a kakaa. Těsto jemné jako pavučinka a vrch posypaný kvalitní hořkou čokoládou, ze které jsme nastrúhali jemné hoblinky.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 18.9.2017

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

3 ksvejce
200 gkr. cukr
200 gpolohrubá mouka
1/2 lžičkyjedlá soda
3 PLkakao

Krém:

1 plechovkakondenzované mléko
180 gmáslo
2 PLkakao (vrchovaté lžíce)

Dále:

domácí marmeláda
čokoládová poleva
čokoláda na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky a žloutky oddělíme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou, kakaem a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Těsto vylijeme do tukem vymazané a vysypané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce a následně ho překrojíme na 3 pláty.
  3. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáme kakao a kondenzované mléko. Takto připravený krém dáme do chladničky ztuhnout (ne nadlouho, abychom ho věděli rozetřít na pláty, ale zároveň aby se neroztékal).
  4. Plát těsta potřeme domácí marmeládou, natřeme krém, položíme plát, znovu natřeme marmeládu, pak krém, položíme plát těsta a na vrch nalijeme čokoládovou polevu. Vrch ještě ozdobíme hoblinami čokolády.

Zdroj: Vk

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit