NejRecept.cz Dezerty Moučníky Extra čokoládový koláček
Extra čokoládový koláček
Recept Extra čokoládový koláček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   18.9.2017

Extra čokoládový koláček

Fantastická kombinace těch nejlepších chutí. Krém z kondenzovaného mléka, másla a kakaa. Těsto jemné jako pavučinka a vrch posypaný kvalitní hořkou čokoládou, ze které jsme nastrúhali jemné hoblinky. Autor: Triniti

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
200 g
kr. cukr
200 g
polohrubá mouka
1/2 lžičky
jedlá soda
3 PL
kakao

Krém:

1 plechovka
kondenzované mléko
180 g
máslo
2 PL
kakao (vrchovaté lžíce)

Dále:

domácí marmeláda
čokoládová poleva
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky a žloutky oddělíme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou, kakaem a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Těsto vylijeme do tukem vymazané a vysypané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce a následně ho překrojíme na 3 pláty.
  3. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáme kakao a kondenzované mléko. Takto připravený krém dáme do chladničky ztuhnout (ne nadlouho, abychom ho věděli rozetřít na pláty, ale zároveň aby se neroztékal).
  4. Plát těsta potřeme domácí marmeládou, natřeme krém, položíme plát, znovu natřeme marmeládu, pak krém, položíme plát těsta a na vrch nalijeme čokoládovou polevu. Vrch ještě ozdobíme hoblinami čokolády.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Pusky    ·   15.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tento recept je pěkně blbý,těsto tvrdé jako kámen,krém tekutý nedal se ani natírat

NejLucka NejLucka    ·   21.2.2020   ·   Odpovědět   ·  

ale jde to, i já jsem zkoušela a krásně se vydařil :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář