Extra čokoládový koláček

Fantastická kombinace těch nejlepších chutí. Krém z kondenzovaného mléka, másla a kakaa. Těsto jemné jako pavučinka a vrch posypaný kvalitní hořkou čokoládou, ze které jsme nastrúhali jemné hoblinky.

Přidal:, 18.9.2017
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Extra čokoládový koláček

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
200 gkr. cukr
200 gpolohrubá mouka
1/2 lžičkyjedlá soda
3 PLkakao
Krém:
1 plechovkakondenzované mléko
180 gmáslo
2 PLkakao (vrchovaté lžíce)
Dále:
domácí marmeláda
čokoládová poleva
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Bílky a žloutky oddělíme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou, kakaem a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Těsto vylijeme do tukem vymazané a vysypané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce a následně ho překrojíme na 3 pláty.
  3. Máslo vyšleháme do pěny, postupně přidáme kakao a kondenzované mléko. Takto připravený krém dáme do chladničky ztuhnout (ne nadlouho, abychom ho věděli rozetřít na pláty, ale zároveň aby se neroztékal).Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  4. Plát těsta potřeme domácí marmeládou, natřeme krém, položíme plát, znovu natřeme marmeládu, pak krém, položíme plát těsta a na vrch nalijeme čokoládovou polevu. Vrch ještě ozdobíme hoblinami čokolády.

Zdroj: Vk