Extra hustý, domácí bílý jogurt
Jeden z oblíbených receptů na extra hustý, domácí bílý jogurt.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
3 lmléko
3 lžícebílý jogurt
- Mléko dáme na oheň (mírný plamen) a přivedeme k varu. Občas ho promícháme, aby se nepřipálilo.
- Připravíme si skleněnou nebo keramickou misku. Když mléko začne vřít, přelijeme ho z hrnce do misky. Necháme odkryté vychladnout (trvá to cca 30 minut - nejlepší je vyzkoušet prstem).
- Do menší misky dáme 3 lžíce bílého jogurtu, přidáme trochu teplého mléka a promícháme. Následně tuto hmotu přidáme do teplého mléka a promícháme. Zakryjeme potravinářskou fólií a párátkem uděláme dírky.
- Zabalíme do deky a necháme 6-7 hodin nebo celou noc stát.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU