Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.

Recept Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.

Přidal: Triniti, 29.4.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

100 x lepší než kupovaný. I když jsou již opatření kvůli viru pomalu na ústupu, buďme stále opatrní a když netřeba, tak obchody z našich plánů vynechejme. I doma si můžete připravit chutné pečivo, dokonce někdy i mnohem lepší. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 29.4.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 hrnek = 250 ml
3 hrnkyhladká mouka
1 lžičkasušené droždí
2 lžičkysůl
1,5 hrnkuvoda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jen 4 základní suroviny vám postačí na přípravu chutného jemného chleba. Všechny suroviny spolu utřeme vařečkou a vznikne husté těsto, které rukama spracujeme na bochník, uložíme ho do pekáče s pečícím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme na pracovní desce kynout 8 hodin.
  2. Nejlepší je tento chléb připravovat večer. Večer zamícháme, ráno pečeme.
  3. Chléb pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů 15 minut, potom teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 30 minut - sledujeme.
  4. Před pečením jsem na povrchu udělala tři zářezy nožem. Dobrou chuť.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Dělala jsem už 2x . Poprvé se povedl na 1,podruhé jsem zvojtila teplotu a už nebyl tak krásný,ale chuťově mňamka. Připomíná mi vzhledově Horal z Globusu.Jen tedy nenechávala jsem kynout 8 hodin,protože už po 2 hodinách se zdálo těsto překynuté a stačilo to bohatě.A soli jsem dala poprvé dle receptu a zdál se mi slanější než jsem zvyklá.Tak jsem podruhé dala jen 1,5 lžičky a bylo to chuťově lepší.Asi to záleží na chuti každého.Dávám bodík a přidám i fotku :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit