NejRecept.cz Pečivo Chléb Extra jemný, křupavý domácí chléb
Extra jemný, křupavý domácí chléb
Recept Extra jemný, křupavý domácí chléb
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   16.6.2020

Extra jemný, křupavý domácí chléb

Včera jsem se rozhodla upéct domácí chléb. V ledničce mám sice poctivý kvásek, ale tentokrát jsem se rozhodla upéct chléb z klasického droždí. Večer jsem zamíchala těsto, odložila do chladničky a ráno jsem upekla pro mé dívky křupavý a voňavý chlebíček. Autor: Mineralka

55 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
530 g
polohrubá mouka
420 g
teplá voda
10 g
droždí
1 lžička
sůl
kmín, semínka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Všechny suroviny jsem v misce smíchala vařečkou a nechala pod mikrotenovým sáčkem kynout 2 hodiny.
  2. O desáté večer jsem těsto odložila do lednice na celou noc. Takto připravené těsto jsem ráno o páté přeložila na pracovní desku, vytvarovala chlebík, přeložila do moukou vysypaného košíku a nechala 3 hodiny kynout.
  3. Potom jsem vyhřála troubu na 235 stupňů, chlebík vyklopila na plech a dala péct. Pečeme cca 30 - 40 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář