Extra jemný, křupavý domácí chléb

Recept Extra jemný, křupavý domácí chléb

Přidal: Mineralka, 16.6.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Včera jsem se rozhodla upéct domácí chléb. V ledničce mám sice poctivý kvásek, ale tentokrát jsem se rozhodla upéct chléb z klasického droždí. Večer jsem zamíchala těsto, odložila do chladničky a ráno jsem upekla pro mé dívky křupavý a voňavý chlebíček. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 16.6.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

530 gpolohrubá mouka
420 gteplá voda
10 gdroždí
1 lžičkasůl
kmín, semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Všechny suroviny jsem v misce smíchala vařečkou a nechala pod mikrotenovým sáčkem kynout 2 hodiny.
  2. O desáté večer jsem těsto odložila do lednice na celou noc. Takto připravené těsto jsem ráno o páté přeložila na pracovní desku, vytvarovala chlebík, přeložila do moukou vysypaného košíku a nechala 3 hodiny kynout.
  3. Potom jsem vyhřála troubu na 235 stupňů, chlebík vyklopila na plech a dala péct. Pečeme cca 30 - 40 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit