NejRecept.cz Dezerty Koláče Extra rychlé Lotus řezy. Chutnají jako z cukrárny a hotové jsou za pár minut.
Extra rychlé Lotus řezy. Chutnají jako z cukrárny a hotové jsou za pár minut.
Recept Extra rychlé Lotus řezy. Chutnají jako z cukrárny a hotové jsou za pár minut.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Valéria Blehová

Tyto extra rychlé Lotusové řezy jsou výborné vždy, když nemáte čas na dlouhé pečení, ale chcete návštěvu něčím zaujmout. Celou přípravu usnadňují především medové pláty, které stačí koupit, nemusíte je péct. Ty pak jen naplníte krémem a máte hotovo. Je to opravdu velká dobrota. Autor: Valéria Blehová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   11.10.2025

Extra rychlé Lotus řezy. Chutnají jako z cukrárny a hotové jsou za pár minut.

Tyto extra rychlé Lotusové řezy jsou výborné vždy, když nemáte čas na dlouhé pečení, ale chcete návštěvu něčím zaujmout. Celou přípravu usnadňují především medové pláty, které stačí koupit, nemusíte je péct. Ty pak jen naplníte krémem a máte hotovo. Je to opravdu velká dobrota. Autor: Valéria Blehová

25 min
Čas přípravy
Suroviny
1 bal.
medové pláty
2 ks
šlehačka Vitala (500 ml každá)
podle potřeby
Lotus pomazánka
1/2 bal.
smetana ke šlehání 33 %
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy

Jednodušší a lepší zákusek jsem už dávno neměla. Lotus pomazánka má výraznou chuť, kterou skvěle zjemňuje nadýchaná šlehačka. Všechno ještě završují medové pláty, které jsou jemně sladké a krásně voňavé.

  1. Šlehačky Vitala vyšleháme spolu se 3/4 pomazánky Lotus.
  2. Takto připravený krém naneseme na medové pláty a dáme ztuhnout do lednice.
  3. Polovinu smetany ke šlehání dáme do hrnce nad páru a přidáme 3 až 4 lžíce Lotus pomazánky.
  4. Promícháme, necháme, aby se vše spojilo, a poté směs vylijeme navrch koláče a dáme znovu ztuhnout.

Lotus pomazánka je dokonalou ingrediencí do mnoha dezertů. Pokud vám chutná a chtěli byste si z ní připravit ještě něco dalšího, vyzkoušejte například tento cheesecake.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář