NejRecept.cz Dezerty Koláče Extra šťavnatá a vláčná kefírová bublanina s višněmi.
Extra šťavnatá a vláčná kefírová bublanina s višněmi.
Recept Extra šťavnatá a vláčná kefírová bublanina s višněmi.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Dokonalá bublanina s perfektní chutí a nadýchaným sladkým těstem. Nakyslé višně ho skvěle doplňují a vytvářejí tu nejlepší kombinaci. Pokud ale nemáte chuť na tento druh ovoce, můžete použít cokoliv jiného – výborné jsou i jahody, maliny či dokonce třešně.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   10.4.2025

Extra šťavnatá a vláčná kefírová bublanina s višněmi.

Dokonalá bublanina s perfektní chutí a nadýchaným sladkým těstem. Nakyslé višně ho skvěle doplňují a vytvářejí tu nejlepší kombinaci. Pokud ale nemáte chuť na tento druh ovoce, můžete použít cokoliv jiného – výborné jsou i jahody, maliny či dokonce třešně.

15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
80 g
rozpuštěné máslo
150 g
moučkový cukr
1 ks
vanilkový cukr
2 ks
vejce
200 ml
kefír
150 g
polohrubá mouka
150 g
hladká mouka
400 g
třešně nebo jiné ovoce
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Použití kefíru v receptu má velké množství výhod. Jeho úkolem je obvykle zajistit vláčné a nadýchané těsto, které po upečení nebude suché ani příliš hutné. Kefír dodává bublanině také mírně nakyslou chuť a velmi dobře si rozumí zejména s ovocem, jako jsou třešně nebo jahody.

  1. Všechny suroviny kromě ovoce dáme do mísy a důkladně je vyšleháme pomocí mixéru.
  2. Hotové těsto vlijeme do plechu o rozměrech 35 × 25 cm a poklademe na něj višně nebo jakékoliv jiné ovoce podle chuti. Višně mohou být čerstvé nebo mražené. Případně použijte kompot.
  3. Takto připravenou bublaninu vložíme do trouby a pečeme při teplotě 175 °C přibližně 20 minut.
  4. Upečenou bublaninu necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Bublanina s kefírem je příjemně sladká a vláčná. Pokud ale doma nemáte kefír, můžete vyzkoušet recept na klasickou křehkou bublaninu s jahodami. Na tu vám bude stačit jen několik základních surovin, které určitě najdete doma.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář