NejRecept.cz Část dne Snídaně Extrémně lehký a chutný brynzový koláč z bramborového těsta
Extrémně lehký a chutný brynzový koláč z bramborového těsta
Recept Extrémně lehký a chutný brynzový koláč z bramborového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   17.6.2024

Extrémně lehký a chutný brynzový koláč z bramborového těsta

Tento brynzový koláč je jednoduchý a chutný pokrm vhodný na večeři k salátu nebo i pro hosty na obloženou mísu. Přípravu zvládne každý. Brynza se smíchá s moukou, vejci a dalšími ingrediencemi do jednotné směsi a upeče do zlatova. Vyzkoušejte ho i vy.

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
250 g
brynza
4 ks
vejce
150 g
kukuřice
100 g
šunka
1 ks
červená cibule
1 ks
vařený brambor
4 lžíce
hladká mouka
1/2 ks
kypřicí prášek do pečiva
podle chuti
sůl
podle chuti
kopr
dle potřeby
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brynzu rozmícháme s vajíčky a přidáme nakrájenou šunku, cibuli nakrájenou nadrobno a kukuřici.
  2. Pořádně zamícháme, přidáme prášek do pečiva, nastrouhanou uvařenou bramboru a 3-4 lžíce mouky a zamícháme, vznikne tuhá směs.
  3. Přilijeme tolik vody, aby to nebylo tak tuhé, dochutíme solí a koprem a natřeme na pekáč s pečícím papírem.
  4. Brynzovou směs natřeme na papír tak, abychom vytvořili kruh jako na pizzu. Z daného množství vyjdou 2 koláče na dva plechy.
  5. Pečeme na 200 stupních 20-25 minut dozlatova.
  6. V koláči by jistě výborně vynikla i chuť slaninky, tak můžete zkusit i takovou variantu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář