Ve velké misce pomocí elektrického mixéru ušleháme šlehačku spolu s mascarpone, moučkovým cukrem do hladké hmoty.
V menším sklenici si zalijeme kávu, kterou necháme mírně vychladnout. Přidáme rum, 2 lžičky kakaa a promícháme.
Připravíme si mísu, do které budeme vrstvit jednotlivé vrstvy. Na dno naskládáme dlouhé dětské piškoty, které namočíme do připravené kávy s rumem a kakaem. Navrstvíme ušlehaný krém, znovu naskládáme piškoty a takto postup opakujeme, dokud nemineme krém a všechny piškoty.
Pokud máme o trochu více času na přípravu dezertu, můžeme si upéct klasickou piškotu a použít ji namísto dětských piškotů. (4 ks vejce, 4 lžíce kr. cukr, 4 lžíce teplá voda, 4 lžíce polohrubá mouka, 1 lžíce kakao, 1/2 bal. prášek do pečiva - vajíčka utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáme ostatní suroviny. Upečeme při teplotě 180 stupňů cca 20-25 minut).
Vrch ozdobíme na kousky nalámanou čokoládou a posypeme kakaem. Odložíme do lednice na min. 4 hodiny a podáváme. Dobrou chuť!