NejRecept.cz Část dne Oběd Falešné zelňáky - pšeničné placky plněné zelím
Falešné zelňáky - pšeničné placky plněné zelím
Recept Falešné zelňáky - pšeničné placky plněné zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   29.6.2020

Falešné zelňáky - pšeničné placky plněné zelím

Starodávný recept ještě od mé babičky. Jednoduché jídlo, které zasytí i náročnějšího mlsouna. Určitě si pochutnáte, stačí vyzkoušet. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
polohrubá mouka
1 kostka
droždí
3 PL
kr. cukr
100 ml
teplá voda

Dále:

1 ks
vejce
1 lžička
sůl
dle potřeby
voda (cca 400 ml)

Náplň:

1 hlávka
zelí
1 ks
cibule
5 ČL
kr. cukr
100 ml
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky proseje mouku, do středu uděláme důlek, nalijeme 100 teplé vody, přidáme 3 PL kr. cukru a na závěr rozdrtíme droždí. Necháme vzejít kvásek a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi půl hodinu na teplém místě.
  2. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme i nakrájené zelí. Ochutíme cukrem. Dusíme doměkka.
  3. Vykynuté těsto přendáme na pracovní desku, rozdělíme na 4 kousky, naplníme zelím a zabalíme do placky. Placky uložíme na plech a necháme kynout ještě asi 15 minut.
  4. Pak je dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca půl hodinu. Po upečení je potřeme olejem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář