Chtěli byste připravit dort Napoleon, ale nemáte čas na pečení klasického korpusu? Vsaďte na jeho verzi z listového těsta. Je rychlá, všem chutná a vypadá velmi dobře, díky čemuž s ní budete mít vždy úspěch. Pokud nevíte, co naservírovat v neděli po obědě nebo čím pohostit blízké na oslavě, určitě ji vyzkoušejte.
Chtěli byste připravit dort Napoleon, ale nemáte čas na pečení klasického korpusu? Vsaďte na jeho verzi z listového těsta. Je rychlá, všem chutná a vypadá velmi dobře, díky čemuž s ní budete mít vždy úspěch. Pokud nevíte, co naservírovat v neděli po obědě nebo čím pohostit blízké na oslavě, určitě ji vyzkoušejte.
Dort Napoleon je klasikou, která se peče už dlouhé roky. Charakteristický je tím, že má několik vrstev tvořených měkkým těstem a sladkým krémem. Jeho příprava je však poměrně zdlouhavá a komplikovaná. Pokud tedy nemáte čas připravovat ho, ale chtěli byste něco podobného, vyzkoušejte tento recept na verzi s listovým těstem.
Dort Napoleon vložte na pár hodin do lednice, aby ztuhl. Poté jej opatrně nakrájejte a servírujte. S krémem, který použijete na plnění dortu, můžete mírně experimentovat. Například tvaroh či mascarpone lze nahradit máslem. Recept na takový karamelovo-máslový krém najdete zde.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě