NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Falešný jablečný krémeš
Falešný jablečný krémeš
Recept Falešný jablečný krémeš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   12.7.2016

Falešný jablečný krémeš

Nebíčko v tlamičce jak se říká, nepečený dezert je nejlepší. Tentokrát se to znovu potvrdilo. Sušenky, vanilkový pudinkový krém, jablková hmota ... Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
sušenky
1 kg
jablek
5 lžic
kr. cukr
1 lžička
skořice
1 lžíce
dětská krupice
700 ml
mléka
2 bal.
vanilkový pudink
200 g
máslo
200 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 30 cm.
  2. Na hrubém struhadle nastrouháme jablka. Vložíme je do hrnce, přidáme cukr, skořici a vaříme na mírném ohni. Jablka odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé masy přidáme dětskou krupici a promícháme.
  3. V mléce rozmícháme pudinkové prášky a uvaříme hustý pudink, který necháme zcela vychladnout. Máslo spolu s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme po lžících pudink a vyšleháme hladký krém.
  4. Na dno formy poklademe sušenky, navrstvíme jablečnou hmotu, znovu poklademe sušenky, navrstvíme vanilkovou hmotu a na vrch poklademe sušenky. Odložíme do lednice, nejlépe na celou noc.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář