Tento čokoládový dort je dokonalou volbou pro každého, kdo miluje sladké a chtěl by si dopřát něco dobrého a možná méně tradičního. Piškot je měkký a šťavnatý, přičemž ho perfektně doplňuje máslový krém a čokoládová poleva. Určitě vyzkoušejte, dezert stojí za to.
Tento čokoládový dort je dokonalou volbou pro každého, kdo miluje sladké a chtěl by si dopřát něco dobrého a možná méně tradičního. Piškot je měkký a šťavnatý, přičemž ho perfektně doplňuje máslový krém a čokoládová poleva. Určitě vyzkoušejte, dezert stojí za to.
Čokoládové dorty peču obvykle jen na nějakou oslavu nebo svátek. Málokdy se u mě objeví během víkendu nebo týdne, protože jejich příprava je o něco složitější. Místo nich dělám raději rychlé řezy, jako jsou například tyto ze zakysané smetany. Tentokrát jsem však měla během víkendu trochu více času, a tak jsem vyzkoušela belgický čokoládový dort – a výsledek byl dokonalý.
Hotový dort už jen nakrájejte na trojúhelníky a můžete podávat. Aby se krém nerozpustil a dezert chutnal co nejlépe, nezapomeňte ho skladovat na chladném místě. Nejlépe v lednici.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě