NejRecept.cz Maso Hovězí maso Famózní cikánská omáčka, kterou není třeba zahušťovat. Hodí se k hovězímu i vepřovému masu.
Famózní cikánská omáčka, kterou není třeba zahušťovat. Hodí se k hovězímu i vepřovému masu.
Recept Famózní cikánská omáčka, kterou není třeba zahušťovat. Hodí se k hovězímu i vepřovému masu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaroslava Fišarová

Doma jsme měli chuť na něco masitého. Rozhodla jsem se proto pro hovězí maso, ke kterému jsem připravila cikánskou omáčku a rýži. Díky množství zeleniny, leča a protlaku byla omáčka dostatečně hustá i bez toho, abych ji zahušťovala. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.9.2024

Famózní cikánská omáčka, kterou není třeba zahušťovat. Hodí se k hovězímu i vepřovému masu.

Doma jsme měli chuť na něco masitého. Rozhodla jsem se proto pro hovězí maso, ke kterému jsem připravila cikánskou omáčku a rýži. Díky množství zeleniny, leča a protlaku byla omáčka dostatečně hustá i bez toho, abych ji zahušťovala. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
podle potřeby
hovězí maso
1 ks
cibule
podle potřeby
rajčatový protlak
podle potřeby
vývar
podle potřeby
rajčata
podle potřeby
paprika
podle potřeby
lečo
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
chilli paprička
podle chuti
chilli omáčka
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Cikánskou omáčku jsem připravila k hovězímu masu a rýži. Hodit se však bude i k vepřovému. Pokrm je výborný a sytý, proto je ideální například jako nedělní oběd nebo večeře po dlouhém a namáhavém dni.

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opečeme na oleji.
  2. Maso vyndáme a na pánev dáme cibuli, kterou dozlatova orestujeme. Následně přidáme trochu rajčatového protlaku a povaříme.
  3. Směs zalijeme vývarem, vrátíme do ní maso, přidáme rajčata, papriku a zalijeme tekutinou, aby bylo všechno ponořeno. Já používám lečo, které mám zavařené a dochucené.
  4. Zeleninu dusíme doměkka. Pokud je tekutiny méně, omáčku nemusíme zahušťovat. Ochutíme ji chilli papričkou, chilli omáčkou, solí a kořením.
  5. Cikánskou omáčku servírujeme s hovězím masem a rýží.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář