Famózní domácí buchty s džemem nebo nutellou

Recept Famózní domácí buchty s džemem nebo nutellou

Přidal: , 17.1.2015

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Buchty jsou tradiční pochoutkou našich babiček. Nádivka ořechová, maková nebo jen džem nebo čokoláda, no prostě neodolatelné! Posypané moučkovým cukrem. Mňamka! Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.1.2015

Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

500 gpolohrubá mouka
špetkasůl
100 mlteplé mléko
1 ksvejce
2 ksžloutky
1 kscitron
50 gkr. cukr
100 mlvlažná voda
20 gčerstvé droždí

Dále budeme potřebovat:

máslo na potření
moučkový cukr na posypání
džem, nutella, ořechy, mák na nádivku

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V misce si smícháme mouku, přidáme droždí a všechny ostatní ingredience na těsto. Vše spolu promícháme a vypracujeme hladké těsto. Z citronu přidáváme pouze 1 lžičku najemno nastrouhané citronové kůry.
  2. Hladké těsto necháme na teplém místě odpočinout cca 40 minut.
  3. Následně ho na pracovní desce vyválíme a nakrájíme si čtverce. Do středu každého čtverce si navrstvíme buď džem, nutellu, ořechy nebo jinou nádivku, na kterou máme chuť. Zpracujeme do kuličky.
  4. Každou kuličku si potřeme rozpuštěným máslem a ukládáme je do vyššího plechu, který sm si také potřeli máslem.
  5. Ukládáme je těsně vedle sebe. Plech zakryjeme navlhčeným ručníkem a necháme odpočívat ještě 20 minut na teplém místě. Následně dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů něco přes půl hodinu.
  6. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!

 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit