Famózní domácí buchty s džemem nebo nutellou

Buchty jsou tradiční pochoutkou našich babiček. Nádivka ořechová, maková nebo jen džem nebo čokoláda, no prostě neodolatelné! Posypané moučkovým cukrem. Mňamka! Autor: Triniti

Přidal:, 17.1.2015
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Famózní domácí buchty s džemem nebo nutellou

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
špetkasůl
100 mlteplé mléko
1 ksvejce
2 ksžloutky
1 kscitron
50 gkr. cukr
100 mlvlažná voda
20 gčerstvé droždí
Dále budeme potřebovat:
máslo na potření
moučkový cukr na posypání
džem, nutella, ořechy, mák na nádivku

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme mouku, přidáme droždí a všechny ostatní ingredience na těsto. Vše spolu promícháme a vypracujeme hladké těsto. Z citronu přidáváme pouze 1 lžičku najemno nastrouhané citronové kůry.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Hladké těsto necháme na teplém místě odpočinout cca 40 minut.
  3. Následně ho na pracovní desce vyválíme a nakrájíme si čtverce. Do středu každého čtverce si navrstvíme buď džem, nutellu, ořechy nebo jinou nádivku, na kterou máme chuť. Zpracujeme do kuličky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Každou kuličku si potřeme rozpuštěným máslem a ukládáme je do vyššího plechu, který sm si také potřeli máslem.
  5. Ukládáme je těsně vedle sebe. Plech zakryjeme navlhčeným ručníkem a necháme odpočívat ještě 20 minut na teplém místě. Následně dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů něco přes půl hodinu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!