Famózní Eclair s čokoládovou polevou
Fantastické křehké Eclair. Z odpalovaného těsta má každý strach, ale ujišťuji vás, že to není vůbec nic složitého. Je třeba pouze dodržet postup a výsledek stojí určitě za to. Autor: Karambola
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
125 mlvoda
125 mlmléko
115 gmáslo
špetkasůl
140 ghladká mouka
4 ksvejce
Krém:
5 ksžloutek
40 gkukuřičný škrob
100 gkr. cukr
špetkasůl
500 mlmléko
100 gmáslo
podle chutivanilková esence (nemusí být)
Dále:
čokoládová poleva
- Nejdřív si připravíme krém, aby vychladl, dokud budeme připravovat těsto.
- V hrnci utřeme metličkou žloutky, škrob, cukr a špetku soli. Do vymícháné hmoty pomalu za stálého míchání přilijeme mléko a vaříme. Uvaříme hustý krém. Je důležité stále míchat, aby se nevytvořila žádná hrudka. Hustý krém odstavíme a necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí zašleháme máslo pokojové teploty.
- Vodu, mléko a máslo na mírném ohni necháme svařit, přidáme špetku soli a hladkou mouku. V hrnci na mírném ohni odpalujeme těsto. Odstavíme ho tehdy, když se v hrnci spojuje do jedné kuličky a odlepuje se od stěn hrnce. Necháme mírně vychladnout a postupně po jednom přidáváme vajíčka. Vyšleháme hladké těsto, které přendáme do cukrářského sáčku.
- Na plech, který jsme vyložili pečícím papírem stříkáme tyčinky dlouhé cca 5-8 cm (podle toho jak velké chcete koláčky).
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Po upečení je necháme zcela vychladnout.
- Ze spodní strany uděláme malé dírky pomocí ostrého nože a cukrářským sáčkem s malou špičkou plníme.
- Vrch namočíme do čokolády a necháme ztuhnout.
Video recept:
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Köstliche Mini-Eclairs mit Schokoglasur an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Pompás Eclair fánk csokoládéöntettel.
KOMENTÁŘE K RECEPTU