NejRecept.cz Pomazánky Famózní kapiová pomazánka, která vydrží celý rok! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Famózní kapiová pomazánka, která vydrží celý rok! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Famózní kapiová pomazánka, která vydrží celý rok! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Gabriela Pappová

Objevilo se vám doma hodně kapie a nevíte, co s ní? Připravte si z ní chutnou pomazánku, kterou využijete na chlebíčky i pod maso. Díky tomuto jednoduchému receptu ji budete mít hotovou za necelou hodinu. Autor: Gabriela Pappová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.8.2024

Famózní kapiová pomazánka, která vydrží celý rok! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Objevilo se vám doma hodně kapie a nevíte, co s ní? Připravte si z ní chutnou pomazánku, kterou využijete na chlebíčky i pod maso. Díky tomuto jednoduchému receptu ji budete mít hotovou za necelou hodinu. Autor: Gabriela Pappová

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
2 kg
paprika kapie
6 stroužků
česnek
1 ks
feferonka
4 ks
cibule
4 ks
rajče
1/2 dcl
olej
1/2 dcl
ocot
1,5 lžíce
plnotučná hořčice
podle chuti
sůl
podle chuti
cukr
podle chuti
kyselina citrónová
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Domácí zavařená kapiová pomazánka je zdravá a lehká. Většina ji konzumuje s čerstvým chlebem nebo houskou, ale díky tomu, že je univerzální, jí určitě najdete i své vlastní využití.

  1. Kapii omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k ní nadrobno nakrájený česnek, cibuli, rajčata a feferonku, a vše umeleme na mlýnku na maso.
  2. Směs vložíme do hrnce a přidáme další suroviny – sůl, hořčici, ocet, olej a cukr. Vše promícháme a počkáme, až směs začne vřít. Následně ji za stálého míchání 30 minut vaříme a těsně před koncem přidáme kyselinu citrónovou.
  3. Hotovou pomazánku přelijeme do menších sklenic, pořádně zavřeme a obrátíme dnem vzhůru na 5 minut. Následně sklenici otočíme víčkem nahoru, zabalíme do deky a necháme vychladnout. Vychladlé sklenice pak přesuneme na tmavé místo.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář