Famózní koláč KRÁTER se zakysanou smetanou

Recept Famózní koláč KRÁTER se zakysanou smetanou

Přidal: , 13.4.2015

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Spojení kakaového těsta a vanilkového pudinku je fajn. Fantastická je však kombinace vanilky a zakysané smetany. Vyzkoušejte tento skvělý zákusek.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.4.2015

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

250 gmouky
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakaa
100 mloleje
1 bal.vanilkového cukru
100 mlmléka
5 ksvajec
250 gcukru

Pudinkový krém:

800 mlmléka
4 bal.vanilkového cukru
2 bal.vanilkového pudinku

Smetanová poleva:

400 mlzakysané smetany
6 lžicmoučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Uvaříme pudink z mléka, vanilkého pudinkového prášku a cukru. Necháme vychladnout.
  2. Těsto: 
    Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáváme vanilkový cukr, olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Vylijeme na plech o rozměrech 30 x 20 cm.
  3. Na těsto lžící poklademe hromádky vychladlého pudinku. Pro pestrost můžeme použít jiný pudink jako vanilkový, např. pistáciový nebo jahodový. Takto připravené těsto pečeme při 180 stupních cca 30 - 40 minut.
  4. Upečený koláč potřeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a dáme ještě do trouby na cca 10 minut.
  5. Upečený koláč necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit