Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech o velikosti 30 x 32 cm, který vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Mouku smícháme s kakaem a prosejeme přes síto. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme za stálého mixování kr. cukr a pak vodu. Následně přidáme žloutky a nakonec i kakao s moukou.
Připravené těsto navrstvíme na plech a dáme upéct. Pečeme cca půl hodinu.
Upečené těsto polijeme připravenou zálivkou z mléka, kr. a vanilkového cukru.
Mléko ohřejeme na ohni. V menší misce utřeme žloutky s cukrem, přidáme trochu teplého mléka a následně tuto hmotu vlijeme do horkého mléka. Přidáme mouku a za stálého míchání uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme po lžících vychladlý krém. Krém navrstvíme na vychladlý korpus a pěkně uhladíme.
Vrch: Do hrnce dáme 100 g cukru, přidáme vodu (2-3 lžíce) a vaříme na mírném ohni - uvaříme sirup.
%
Bílky se zbylým cukrem (100 g) vyšleháme na tuhý sníh ve vodní lázní a za stálého mixování tenkým proudem přiléváme horký sirup. Sníh tak dostane krásný lesk. Nakonec přidáme citrónovou šťávu, vodu a krátce zašleháme.
Sníh navrstvíme na žloutkový krém a ozdobíme podle vlastní fantazie - nastrouhanou čokoládou, kakaem, ... Před podáváním necháme v ledničce vychladit. Dobrou chuť!