Famózní LAMBADA řezy

Výborný koláček pod názvem LAMBADA. Žádné máslo v náplni, žádný těžký krém, ale jen skvělá osvěžující chuť! Šťávu můžete použít podle chuti: pomerančovú, hruškovú, jahodovú, ... Autor: Triniti

Přidal:, 31.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Recept Famózní LAMBADA řezy

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
100 gkr. cukr
100 gpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžičkavanilkový cukr
Ovocný krém:
1 lpomerančová šťáva nebo džus
10 lžickr. cukr
4 bal.vanilkový pudink
Bílý krém:
500 mlmléka
70 gkukuřičný škrob
150 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání
rum nebo vanilkový extrakt
Poleva:
300 mlsmetana ke šlehání
75 ghořká čokoláda
100 gčokoláda Milka Noisette
Dále budeme potřebovat:
BEBE sušenky
mléko

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na pečení o velikosti 39 x 22 cm a vyložíme ji papírem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Bílka a žloutka oddělíme. Bílka vyšleháme na tuhý sníh. Žloutka utřeme spolu s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme mouku, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme vyšlehané bílka - jen vařečkou a takto připravené těsto navrstvíme do formy. Dáme péct cca na 15-20 minut - průběžně kontrolujeme. Upečené těsto necháme vychladnout.
  3. Bílý krém:
    300 ml mléka dáme na oheň, přidáme kr. a vanilkový cukr - necháme ho rozpustit. Kukuřičný škrob dáme do zbylého mléka, důkladně vymícháme, abychom neměli hrudky. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme rozmíchaný kukuřičný škrob a uvaříme hustý krém.
    Do smetany přidáme rum nebo extrakt a vyšleháme tuhou hmotu, kterou přimícháme vařečkou do vychladlého bílého krému. Odložíme do chladničky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Do 700 ml šťávy nebo džusu přidáme cukr a na ohni ho necháme rozpustit. 300 ml šťávy smícháme s pudinkovým práškem a důkladně smícháme, abychom neměli hrudky. Takto utřené pudinkové prášky přidáme k ohřáté šťávě a uvaříme hustou hmotu, kterou ihned navrstvíme na upečený plát těsta. Pěkně uhladíme a naskládáme sušenky, které jsme namáčeli v mléce.
  5. Takto navrstvený koláč necháme vychladnout. Když má koláč pokojovou teplotu, navrstvíme bílý krém a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Když máme koláč pořádně vychlazený, můžeme si připravit polevu. Smetanu na mírném ohni zahřejeme (pozor! nesmí vřít) a odstavíme z ohně. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu (hořkou čokoládu i čokoládu Milka) a mícháním ji rozpustíme. Čokoládovou hmotu necháme mírně vychladnout a navrstvíme ji na koláč. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!