NejRecept.cz Část dne Oběd Fanky nebo čörogy naší babičky
Fanky nebo čörogy naší babičky
Recept Fanky nebo čörogy naší babičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janulinka Janulinka    ·   16.2.2017

Fanky nebo čörogy naší babičky

Naše babička milovala čas, kdy se mohla realizovat v kuchyni a naučila to i mojí mamku a mamka to naučila mě. A věřte, že já to budu učit své děti a naučím to i Vás :) s receptem se podělím, protože je nejlepší jaký jsem kdy dělala. Těsto je připravené z kyselého mléka, je jemné a při smažení nevsákne všechen olej do sebe jako je zvykem u jiných receptech. Těsně před podáváním ještě pořádně pocukrujeme. Autor: Janulinka

Suroviny

Těsto:

500 ml
kyselé mléko
3 ČL
krystalový cukr
1 ČL
soda bikarbona
1/2 bal.
prášek do pečiva
1 ks
vajíčko
hladká mouka
polohrubá mouka
špetka soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, ručně uhněteme těsto. Těsto má být vláčné, spíše řidší. Mnoho mouky netřeba a mouku kombinujeme - i hladkou i polohrubou. Těsto nekyne. Hned ho můžeme dát na parapet a dělat fánky.
  2. Těsto nařežeme na čtverce. Každý čtvereček překrojíme od jednoho konce k druhému šikmo (úhlopříčka). Pak jeden koneček zahneme dovnitř přes překrojené část a vytáhneme ze spodku venku. Takto připravené fanky pečeme v oleji na pánvi do zlata.
  3. Fanky jsou křehké, jemné a vláčné. Vydrží i na druhý den a stále jsou chutné.
  4. Vrch posypeme cukrem. Můžeme jíst s různými druhy polévek, nebo jen jako pamlsek.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář