Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT

Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT

Přidal: , 8.4.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty

FOTO OD VÁS
Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Internetem proběhl nedávno videorecept na jakýsi krémový makovník, který mě, ač už jsem toho něco napekla, zaujal svým neobvyklým postupem a hlavně neuvěřitelným výsledným efektem. Prostě a jednoduše řečeno, "čuměla" jsem na to jako tele na nový vrata. A co teprve, když jsem to zkusila upéct. A jen pro upřesnění...opravdu se pouze nalije těsto na plech, žádný krém se "nepatlá", všechno se při pečení samo nějakým záhadným způsobem oddělí a vytvoří vrstvený koláč. Takže tenhle moučník ode mě dostal možná sice trochu hanlivý, ale o to trefnější pracovní název... Autor: Danula

FOTO OD VÁS
Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.4.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:
5 ksvajec
125 gmoučkového cukru
125 grozpuštěného a zchladlého másla
100 gpolohrubé mouky
100 gmletého máku
500 mlmléka
špetkasoli

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V míse důkladně vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s moučkovým cukrem do husté bílé pěny. Poté za stálého šlehání pramínkem přiléváme zchladlé rozpuštěné máslo a opět poctivě šleháme alespoň dalších 5 minut. Pak už jen vařečkou vmícháme směs mouky a mletého máku, přilijeme mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
  2. Vymícháme hladké, ale velmi, opravdu velmi řídké těsto, které vlijeme do menší hluboké formy (27x21cm), jejíž dno jsme vystlali pečícím papírem (já jsem raději ještě boky potřela máslem) a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut.
  3. Hotový moučník necháme před servírováním důkladně vychladnout, vyklopíme na tác, sejmeme pečící papír a překlopíme na druhý tácek.
    A světe div se! Po nakrojení vás čeká opravdové překvapení a budete doslova "čučet na drát". , krok 1
  4. Pozn.: Moučník je opravdu jen lehce nasládlý, takže kdo má rád sladké, může přidat cukr.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit