NejRecept.cz Dezerty Koláče Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT
Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT
Recept Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT

Internetem proběhl nedávno videorecept na jakýsi krémový makovník, který mě, ač už jsem toho něco napekla, zaujal svým neobvyklým postupem a hlavně neuvěřitelným výsledným efektem. Prostě a jednoduše řečeno, "čuměla" jsem na to jako tele na nový vrata. A co teprve, když jsem to zkusila upéct. A jen pro upřesnění...opravdu se pouze nalije těsto na plech, žádný krém se "nepatlá", všechno se při pečení samo nějakým záhadným způsobem oddělí a vytvoří vrstvený koláč. Takže tenhle moučník ode mě dostal možná sice trochu hanlivý, ale o to trefnější pracovní název... Autor: Danula

Danula Vašíčková    ·   8.4.2019

Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT

Internetem proběhl nedávno videorecept na jakýsi krémový makovník, který mě, ač už jsem toho něco napekla, zaujal svým neobvyklým postupem a hlavně neuvěřitelným výsledným efektem. Prostě a jednoduše řečeno, "čuměla" jsem na to jako tele na nový vrata. A co teprve, když jsem to zkusila upéct. A jen pro upřesnění...opravdu se pouze nalije těsto na plech, žádný krém se "nepatlá", všechno se při pečení samo nějakým záhadným způsobem oddělí a vytvoří vrstvený koláč. Takže tenhle moučník ode mě dostal možná sice trochu hanlivý, ale o to trefnější pracovní název... Autor: Danula

20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
Těsto:
5 ks
vajec
125 g
moučkového cukru
125 g
rozpuštěného a zchladlého másla
100 g
polohrubé mouky
100 g
mletého máku
500 ml
mléka
špetka
soli
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. V míse důkladně vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s moučkovým cukrem do husté bílé pěny. Poté za stálého šlehání pramínkem přiléváme zchladlé rozpuštěné máslo a opět poctivě šleháme alespoň dalších 5 minut. Pak už jen vařečkou vmícháme směs mouky a mletého máku, přilijeme mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
  2. Vymícháme hladké, ale velmi, opravdu velmi řídké těsto, které vlijeme do menší hluboké formy (27x21cm), jejíž dno jsme vystlali pečícím papírem (já jsem raději ještě boky potřela máslem) a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut.
  3. Hotový moučník necháme před servírováním důkladně vychladnout, vyklopíme na tác, sejmeme pečící papír a překlopíme na druhý tácek.
    A světe div se! Po nakrojení vás čeká opravdové překvapení a budete doslova "čučet na drát". Příprava receptu Fantastická buchta ČUM-NA-DRÁT, krok 1
  4. Pozn.: Moučník je opravdu jen lehce nasládlý, takže kdo má rád sladké, může přidat cukr.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář