Fantastická domácí máslová paštika z kuřecích jater

Přidal: rebeka, 27.7.2017
Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Maso, Vnitřnosti, Zavařeniny, Chuťovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Poprvé jsem vyzkoušela domácí paštiku. Byla tak chutná, jen škoda, že jsem ji udělala z poloviční dávky. Už nezůstalo ani trošku, dokonce ještě i nádobu jsem prstem pořádně vyčistila. S křupavým chlebem ke snídani nebo k večeři to je nebíčko v tlamičce. Dělala jsem i brusinkové želé. Mně velmi chutná například i se šampaňským, s tím udělám příště. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 27.7.2017
Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Maso, Vnitřnosti, Zavařeniny, Chuťovky
SUROVINY
500 gdrůbežích jater
3 ksvejce
2 stroužkyčesneku
2 snítkytymiánu
dle chutimletý pepř, sůl
250 gpřepuštěného másla
200 gbrusinkového kompotu
2 plátkyželatiny
voda na namočení
pečivo na podávání
- Játra jsem očistila, umyla, osušila a dala jsem je do mixéru spolu s vajíčkem, prolisovaným česnekem, tymiánem (bez hrubé stonky), přidáme špetku soli a pepře a mixujeme. Mixujeme, dokud nedostaneme hladkou pastu.
- Přidáme propuštěné máslo, promícháme. Paštiku dáme do vhodné nádoby, kterou umístíme do pekáče s vodou a dáme do trouby péct.
- Pečeme při teplotě 100 stupňů cca 30-40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Připravíme brusinkový přeliv. Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Kompot ohřejeme, přidáme nabobtnalou želatinu, necháme ji rozpustit a přes síto přelijeme na paštiku.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fantastická domáca maslová paštéta z kuracej pečene.
KOMENTÁŘE K RECEPTU