NejRecept.cz Část dne Oběd Fantastická falešná pizza se základem ze zakysané smetany, kterou připravíte zcela jednoduše
Fantastická falešná pizza se základem ze zakysané smetany, kterou připravíte zcela jednoduše
Recept Fantastická falešná pizza se základem ze zakysané smetany, kterou připravíte zcela jednoduše
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Inspirujte se na vynikající, extra rychlou pizzu z listového těsta, kterou si zamilujete. Použít můžete různé suroviny, které se vám například zvýšily z Velikonoc nebo chcete spotřebovat přebytečné suroviny, které již máte dlouho v lednici a netřeba zapomenout ani sýr.... Ten nesmí chybět ani na originální pizzi. Recept na tuto pizzu je bez rajčatového základu, na základ se použila zakysaná smetana. Někdo má raději tento základ jako klasické rajčatové pyré, tak vyzkoušejte, co vám chutná víc. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   21.4.2017

Fantastická falešná pizza se základem ze zakysané smetany, kterou připravíte zcela jednoduše

Inspirujte se na vynikající, extra rychlou pizzu z listového těsta, kterou si zamilujete. Použít můžete různé suroviny, které se vám například zvýšily z Velikonoc nebo chcete spotřebovat přebytečné suroviny, které již máte dlouho v lednici a netřeba zapomenout ani sýr.... Ten nesmí chybět ani na originální pizzi. Recept na tuto pizzu je bez rajčatového základu, na základ se použila zakysaná smetana. Někdo má raději tento základ jako klasické rajčatové pyré, tak vyzkoušejte, co vám chutná víc. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
listové nebo kynuté těsto
kyselá okurka
slanina
tvrdý sýr
jarní cibulka
vajíčko
zakysaná smetana
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové nebo kynuté těsto rozválejte na obdélník, na který začneme ukládat suroviny - nejdříve navrstvíme strouhaný sýr, pak opraženou cibulku se slaninou, nakrájenou kyselou okurku (přidat můžete i jiné suroviny, které máte rádi, záleží na každého chuti). Navrstvíme tak, abychom věděli přeložit kraje směrem do středu.
  2. Přeložíme kraje, posypeme sýrem a na vrch lžící navrstvíme smetanovou zálivku. Smetanovou zálivku připravíme tak, že smícháme jedno vajíčko s 2 lžícemi zakysané smetany, osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca půl hodinu, ale sledujeme.
  4. Když má povrch zlatou barvu, vybíráme a můžeme podávat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář