NejRecept.cz Dezerty Bábovky Fantastická jogurtovo malinová bábovka se zebra vzorem podle hrnkového receptu
Fantastická jogurtovo malinová bábovka se zebra vzorem podle hrnkového receptu
Fantastická jogurtovo malinová bábovka se zebra vzorem podle hrnkového receptu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Tato bábovka vás ohromí svou jemnou texturou a svěží chutí malin. Vyzkoušejte ji s námi, její příprava je jednoduchá a přitom v řezu vypadá velmi pěkně, když se odhalí její růžový zebrovitý vzor. Potěší i toho nejnáročnějšího milovníka dobrých dezertů. Autor: Jana Podoláková Burkartová

NejLucka NejLucka    ·   15.6.2024

Fantastická jogurtovo malinová bábovka se zebra vzorem podle hrnkového receptu

Tato bábovka vás ohromí svou jemnou texturou a svěží chutí malin. Vyzkoušejte ji s námi, její příprava je jednoduchá a přitom v řezu vypadá velmi pěkně, když se odhalí její růžový zebrovitý vzor. Potěší i toho nejnáročnějšího milovníka dobrých dezertů. Autor: Jana Podoláková Burkartová

30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
1/2 hrnku
olej
3 ks
vejce
200 ml
bílý jogurt
1 ks
kypřicí prášek
1 hrnek
krupicový cukr
1 hrnek
hladká mouka
1 hrnek
polohrubá mouka
200 g
maliny
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Maliny rozdrtíme a spolu se dvěma lžícemi vody uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Takto připravenou dřeň později použijeme k zabarvení bábovky a také jako polevu.
  2. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
  3. Postupně na nižší rychlosti zašleháme olej, jogurt a po menších částech i obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
  4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné zamícháme malinovou dřeň a navíc jednu malou lžičku mouky.
  5. Do vymazané a vysypané formy postupně lžící dáváme na střídačku obě těsta, dokud je nemineme.
  6. Pečeme asi 45-50 minut na 175 stupních.
  7. Po upečení můžeme bábovku zapařit – dáme na ni mokrou utěrku a zakryjeme na půl hodiny pokličkou nebo alobalem. Potom můžeme překlopit na mřížku a nechat vychladnout.
  8. Nakonec přelijeme polevou z malinové dřeně a moučkového cukru.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář