Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez mouky

Jednoduchý koláček, který si zamilujete. Žádné suché těsto, fantastický krém a ani gram mouky. V zahradě se nyní rodí cuketka, tak šup do přípravy koláčku. Autor: Triniti

Přidal:, 5.7.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez mouky

Suroviny

Těsto:
250 gcuketa
100 gtřtinový cukr
2 ksvejce
200 gmleté ​​ořechy
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkacitronová kůra
50 gmáslo
50 mlmléko
1 PLkakao
Krém:
250 gsmetana ke šlehání
1 PLmed
250 gmascarpone
200 gzakysaná smetana

Postup přípravy

  1. Cuketu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pořádně ji vytlačíme v ruce, abychom se zbavili přebytečné šťávy, dáme do misky, přidáme všechny suché suroviny - ořechy, prášek do pečiva, kůru a kakao. Promícháme. V druhé misce vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, přidáme mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo a postupně přidáme i cuketu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Promícháme a navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 20 minut.
  3. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky spolu s medem a už jen ručně přimícháme zakysanou smetanu a mascarpone.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Krém natřeme na vychladlé těsto a necháme v lednici ztuhnout.