NejRecept.cz Dezerty Koláče Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez mouky
Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez mouky
Recept Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez mouky
Foto: Triniti

Jednoduchý koláček, který si zamilujete. Žádné suché těsto, fantastický krém a ani gram mouky. V zahradě se nyní rodí cuketka, tak šup do přípravy koláčku. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   5.7.2019

Fantastická šťavnatá buchta z cukety bez mouky

Jednoduchý koláček, který si zamilujete. Žádné suché těsto, fantastický krém a ani gram mouky. V zahradě se nyní rodí cuketka, tak šup do přípravy koláčku. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
cuketa
100 g
třtinový cukr
2 ks
vejce
200 g
mleté ​​ořechy
1 lžička
prášku do pečiva
1 lžička
citronová kůra
50 g
máslo
50 ml
mléko
1 PL
kakao

Krém:

250 g
smetana ke šlehání
1 PL
med
250 g
mascarpone
200 g
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Cuketu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pořádně ji vytlačíme v ruce, abychom se zbavili přebytečné šťávy, dáme do misky, přidáme všechny suché suroviny - ořechy, prášek do pečiva, kůru a kakao. Promícháme. V druhé misce vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, přidáme mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo a postupně přidáme i cuketu.
  2. Promícháme a navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 20 minut.
  3. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky spolu s medem a už jen ručně přimícháme zakysanou smetanu a mascarpone.
  4. Krém natřeme na vychladlé těsto a necháme v lednici ztuhnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář