NejRecept.cz Sladká jídla Žemlovka Fantastická žemlovka ze starší vánočky
Fantastická žemlovka ze starší vánočky
Recept Fantastická žemlovka ze starší vánočky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Sladký oběd? Žádný problém :) Měla jsem ještě starší vánočku, tak jsem ji spotřebovala do žemlovky. Někdy dělávám i z rohlíků, ale pokud je vánočka, tak upřednostním raději toto sladké pečivo. Žemlovka je mnohem chutnější a v kombinaci s ostatními surovinami je opravdu výborná. Máte rádi žemlovku? Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   17.4.2018

Fantastická žemlovka ze starší vánočky

Sladký oběd? Žádný problém :) Měla jsem ještě starší vánočku, tak jsem ji spotřebovala do žemlovky. Někdy dělávám i z rohlíků, ale pokud je vánočka, tak upřednostním raději toto sladké pečivo. Žemlovka je mnohem chutnější a v kombinaci s ostatními surovinami je opravdu výborná. Máte rádi žemlovku? Autor: Triniti

Suroviny
1 ks
vánočka (300 g)
250 g
tvarohu
6 ks
středně velkých jablek
80 g
másla
250 ml
mléka
2 ks
vejce
2 bal.
vanilkové cukry s rumovou příchutí (Vitana)
2 lžičky
mleté skořice
2 lžíce
citronové šťávy
2 lžičky
najemno strouhané citronové kůry
hrst
rozinek
hrst
oloupaných a posekaných mandliek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Starší vánočku nakrájíme na plátky. Připravíme si pekáč, který vymažeme máslem, poklademe vánočku, kterou jsme namočili do hmoty z mléka a žloutků.
  2. Na vrstvu vánočky navrstvíme tvaroh, který jsme osladili rumovým cukrem a zamíchaly jsme ho i s rozšlehaným bílkovým sněhem. Poházíme rozinky.
  3. Jablka očistíme a nakrájíme na tenoučké plátky. Ty poklademe na tvarohovou hmotu s rozinkami a můžete ještě osladit cukrem. Záleží na sladkosti jablek. Posypeme i skořicí a mandlemi.
  4. Nahoru poklademe zbylou vánočku a zalijeme ji žloutkovým mlékem. Poklademe kousky másla a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu. Sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář