Fantastické čokoládové muffiny bez pšeničné mouky plné kvalitní čokolády

Tak dnes jsem zkoušela asi ty nejlepší čokoládové muffiny. Musím říci, že receptu jsem se trochu bála, ale nakonec mě výsledek překvapil. Dokonce jsem je večer dělala znovu, protože ty odpolední se snědli na posezení. Jsou bez mouku, plné hořké kvalitní čokolády a také kvalitního kakaa a kvalitní cejlonské skořice. Autor: Lacusin

Přidal:, 10.7.2018
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky, Dezerty, Muffiny a Cupcakes
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Fantastické čokoládové muffiny bez pšeničné mouky plné kvalitní čokolády

Suroviny

170 ghořké čokolády (77%)
15 gkakao
70 gmed
25 gcukr třtinový
120 gmáslo
65 gmouka rýžová hladká
3 gkypřící prášek bezfosfátový
3 ksvejce
1 lžičkaskořice mleté
2 lžícepodrcených vlašských ořechů na posypání
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Máslo spolu s čokoládou necháme rozpustit ve vodní lázni.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  2. Když jsou spojeny metličkou zamícháme kakao, med, třtinový cukr, skořici, vejce (jedno po druhém), rýžovou mouku s kypřícím a sůl.
  3. Formičky vymažeme kouskem másla a můžeme plnit. Naplním je do 2/3, ne zcela po okraj.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Na vrch posypeme ořechy a šoupneme to do vyhřáté trouby na 170 ° C a pečeme asi 15-20 minut, dokud nevyběhnou.