Fantastické extra jemné sýrové lívance

Tak a jsem tady opět, po dlouhé pauze opět přidávám pár receptů pro inspiraci. Tento recept vznikl úplnou náhodou, když jsem v chladničce našla odložený tvrdý sýr a musela jsem ho spotřebovat kvůli blížícímu se data spotřeby. Lívance jsou podle mě chutnější, když jsou studené, ale zase manželovi chutnají přímo z pánve. Autor: Lacusin

Přidal:, 6.8.2019
Kategorie: Kynuté, Rýže, Knedlíky, Sladká jídla, Na slano, Lívance, Dezerty, Přílohy, Část dne, Večeře
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Fantastické extra jemné sýrové lívance

Suroviny

Těsto:
20 gdroždí
400 mlmléka
200 gtvrdého sýru
250 gpolohrubé mouky
2 ksvejce
špetkasoli
špetkacukru

Postup přípravy

  1. Mléko ohřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a vejce a necháme vzejít kvásek.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Přidáme mouku a sůl a vymícháme hladké těsto. Necháme přibližně půl hodiny kynout.
  3. Když těsto vykyne, přidáme nastrouhaný sýr. Na pánev dáme lžíci oleje a smažíme lívanečky.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Podáváme teplé nebo studené, např. se zeleninovým salátem.