Jablečné pité je jedním z nejtradičnějších koláčů, které peču pravidelně. Je rychlé, jednoduché a velmi chutné. Kromě toho má tu výhodu, že díky němu mohu spotřebovat přebytečná jablka, která by se mi jinak zkazila. Tentokrát jsem ale trochu zaexperimentovala a připravila mírně odlišnou verzi.
Jablečné pité je jedním z nejtradičnějších koláčů, které peču pravidelně. Je rychlé, jednoduché a velmi chutné. Kromě toho má tu výhodu, že díky němu mohu spotřebovat přebytečná jablka, která by se mi jinak zkazila. Tentokrát jsem ale trochu zaexperimentovala a připravila mírně odlišnou verzi.
Receptů na jablečné pité najdete na internetu mnoho. Pokud byste chtěli vyzkoušet něco méně běžného a odlišného, vsaďte na tento recept. Od toho klasického se liší tím, že těsto není pevné, ale tekuté a do plechu se lije. Výsledkem je díky tomu nadýchaný dezert, ze kterého si každý žádá přídavek.
Po upečení nechte jablečné pité vychladnout. Následně ho posypte moučkovým cukrem, nakrájejte na čtverce nebo obdélníky a podávejte. Pokud máte doma kyselejší jablka, množství cukru nebo skořice klidně zvyšte, aby byl koláč příjemně sladký.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě