NejRecept.cz Dezerty Moučníky Fantastické jahodové kostky z listového těsta
Fantastické jahodové kostky z listového těsta
Recept Fantastické jahodové kostky z listového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Fantastické krémové kostky z listového těsta plné skvělého ovoce. Mňamka! Autor: jaja79

Jaja79    ·   13.4.2016

Fantastické jahodové kostky z listového těsta

Fantastické krémové kostky z listového těsta plné skvělého ovoce. Mňamka! Autor: jaja79

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
bílek
150 g
krystalový cukr
6 ks
žloutek
100 g
mleté vlašské ořechy
2 lžíce
hladká mouka
3 lžíce
nahrubo nastrouhaná čokoláda
1 lžička
prášek do pečiva

Krém:

2 bal.
prášková želatina
500 ml
bílý jogurt
500 ml
smetana ke šlehání
200 g
moučkový cukr
1 kg
jahody

Dále budeme potřebovat:

1 bal.
listové těsto
50 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, překrojíme na polovinu a jeden plát upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 5-7 minut. Nezapomeňte ho popíchat vidličkou, aby se během pečení nenafúklo. Vyjmeme a zalijeme ho připraveným ořechovým těstem.
  2. Bílky vyšleháme s kr. cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme sypkou směs surovin - ořechy, mouku, prášek do pečiva, na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu. Promícháme dřevěnou vařečkou a navrstvíme na listové těsto.
  3. Vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme cca 15-20 minut.
  4. Zatímco se peče těsto, připravíme si krém. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obalu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a přidáme po lžících bílý jogurt. Jemně promícháme a nakonec přidáme i želatinu.
  5. Na ořechové těsto navrstvíme jemnou vrstvu krému, poklademe jahody a navrstvíme zbývající krém. Položíme druhý plát listového těsta, který jsme upekli do zlata. Odložíme do chladničky ztuhnout. Vrch posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář