NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Fantastické jahodové řezy se šlehačkou
Fantastické jahodové řezy se šlehačkou
Recept Fantastické jahodové řezy se šlehačkou
NejLucka NejLucka    ·   22.2.2015

Fantastické jahodové řezy se šlehačkou

Výborné ovocné řezy. Jahody jsou základem náplně. Vrch zdobí vyšlehané smetana. Hotová mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
4 lžíce
polohrubá mouka
4 lžíce
kr. cukr
1 lžička
prášek do pečiva

Jahodová náplň:

800 g
jahody
1 bal.
jahodové želé
2 lžíce
želatina
1 lžíce
moučkový cukr

Vrch:

500 ml
smetana ke šlehání
1,5 lžíce
želatina
1/3 šálku
vařící voda
3 lžíce
kr. cukr
1 lžíce
vanilkový cukr
1 lžička
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílka a žloutka si oddělíme. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh, postupně přidáme cukr a žloutky. Nakonec přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech o velikosti 23 x 28 cm, který jsme si vystlali papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  2. Připravíme si jahodovou nádivku. Želatinu si rozpustíme v horké vodě a necháme ji vychladnout. Jahody pomocí mixéru rozmixujeme a dáme je do hrnce. Přidáme cukr a přivedeme do varu. Odstavíme z ohně, přidáme želatínu a necháme mírně vychladnout. Přidáme jahodové želé a necháme v chladničce odstát cca půl hodinu. Když vidíme, že nám nádivka houstne, navrstvíme ji na upečený plát těsta a pěkně uhladíme.
  3. Připravíme si vrchní vrstvu. Želatinu si rozpustíme v horké vodě a necháme ji vychladnout. Smetanu ke šlehání si vyšleháme s cukrem na hustou hmotu, přidáme vanilkový cukr a citronovou šťávu. Nakonec přidáme želatinu a spojíme. Hotový krém si navrstvíme na ztuhlou jahodovou nádivku. Dáme do lednice ztuhnout.
  4. Vrch ozdobíme jahodami. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Zcukrempudrem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář