Fantastické jidáše

Recept Fantastické jidáše
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ačkoliv jsou Velikonoce pryč, já jsem se v kuchyni pustila do pečení těchto sladkých dobrot. Jsou fantastické a s těstem se pracuje luxusně. Krásně se točí a po upečení je vláčné, jemné a měkké jako pavučinka. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladká mouka
70 gmáslo nebo Hera
2 ksžloutky
200 mlsmetana 12%
80 gkr. cukr
25 gčerstvé droždí
špetkasůl
špetkacitronová kůra
vajíčko + med + máslo na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Trochu smetany ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí a lžíci mouky. Necháme stát asi 10 minut, aby vzešel kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které má mít konzistenci plastelíny. Těsto zakryjeme fólií a necháme kynout, dokud zdvojnásobí svoji velikost. Potom těsto rozdlíme na 24 stejných částí, vyválíme hady, ze kterých uděláme různé tvary. Uzlíky, mašle, srdíčka, ...
  3. Poklademe je na plech s papírem nebo podložkou, potřeme vajíčkem, do kterého jsme přidali 2 lžíce medu a 1 PL másla.
  4. Takto je necháme na plechu stát asi 20 minut a můžeme péct.
  5. Pečeme na 190 stupňů asi 15 minut a pak teplotu snížíme na 170 a dopečeme asi 10 minut - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit