Fantastické jidáše

Přidal: Mineralka, 2.5.2019
Kategorie: Pletýnky a jidáše, Velikonoce, Sváteční pečení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Ačkoliv jsou Velikonoce pryč, já jsem se v kuchyni pustila do pečení těchto sladkých dobrot. Jsou fantastické a s těstem se pracuje luxusně. Krásně se točí a po upečení je vláčné, jemné a měkké jako pavučinka. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Mineralka, 2.5.2019
Kategorie: Pletýnky a jidáše, Velikonoce, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 ghladká mouka
70 gmáslo nebo Hera
2 ksžloutky
200 mlsmetana 12%
80 gkr. cukr
25 gčerstvé droždí
špetkasůl
špetkacitronová kůra
vajíčko + med + máslo na potření
- Nejdříve si připravíme kvásek. Trochu smetany ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí a lžíci mouky. Necháme stát asi 10 minut, aby vzešel kvásek.
- Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které má mít konzistenci plastelíny. Těsto zakryjeme fólií a necháme kynout, dokud zdvojnásobí svoji velikost. Potom těsto rozdlíme na 24 stejných částí, vyválíme hady, ze kterých uděláme různé tvary. Uzlíky, mašle, srdíčka, ...
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fantastické judáše.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Édes falatok kelt tésztából.
KOMENTÁŘE K RECEPTU