Fantastické mléčné pečivo, které je měkké i třetí den po upečení

Recept Fantastické mléčné pečivo, které je měkké i třetí den po upečení

Přidal: Triniti, 21.7.2020

Kategorie: Veky a bagety, Housky a bulky, Rohlíky, Chléb, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud se Vám nechce do obchodu a máte chuť na jemné pečivo, určitě nepřehlédněte tento recept. Můžete připravit bagety, housky, rohlíky nebo i toustový chléb. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 21.7.2020

Kategorie: Veky a bagety, Housky a bulky, Rohlíky, Chléb, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

700 ghladká mouka
250 mlteplé mléko
250 mlhorká voda
1 lžičkasůl
1 lžičkakr. cukr
20 grozpuštěné máslo
10 gsušené droždí
1/2 lžičkyjedlá soda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme máslo, droždí, sůl, teplou vodu a nakonec přidáme i prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou.
  2. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zakryté kynout na teplém místě cca půl hodinu.
  3. Po půl hodině těsto přendáme na pracovní desku, vytvarujeme housky, rohlíky nebo toustový chléb. V hrnci necháme sevřít vodu, přidáme lžičku soli a připravené pečivo vložíme na minutu do vařící vody. Vyjmeme a nakrájíme nožem zářezy. Můžeme dát péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 240 stupňů tak, že na dno trouby umístíme starý pekáč, do kterého po nahřátí trouby nalijeme studenou vodu, vložíme pečivo a rychle zavřeme. Vytvoříme tak páru a podpoříme nadýchanost. Pečeme cca 25 min. - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit