NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Fantastické mléčné pečivo, které je měkké i třetí den po upečení
Fantastické mléčné pečivo, které je měkké i třetí den po upečení
Recept Fantastické mléčné pečivo, které je měkké i třetí den po upečení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   21.7.2020

Fantastické mléčné pečivo, které je měkké i třetí den po upečení

Pokud se Vám nechce do obchodu a máte chuť na jemné pečivo, určitě nepřehlédněte tento recept. Můžete připravit bagety, housky, rohlíky nebo i toustový chléb. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

75 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
700 g
hladká mouka
250 ml
teplé mléko
250 ml
horká voda
1 lžička
sůl
1 lžička
kr. cukr
20 g
rozpuštěné máslo
10 g
sušené droždí
1/2 lžičky
jedlá soda
Postup receptu
Vytisknout
  1. V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme máslo, droždí, sůl, teplou vodu a nakonec přidáme i prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou.
  2. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zakryté kynout na teplém místě cca půl hodinu.
  3. Po půl hodině těsto přendáme na pracovní desku, vytvarujeme housky, rohlíky nebo toustový chléb. V hrnci necháme sevřít vodu, přidáme lžičku soli a připravené pečivo vložíme na minutu do vařící vody. Vyjmeme a nakrájíme nožem zářezy. Můžeme dát péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 240 stupňů tak, že na dno trouby umístíme starý pekáč, do kterého po nahřátí trouby nalijeme studenou vodu, vložíme pečivo a rychle zavřeme. Vytvoříme tak páru a podpoříme nadýchanost. Pečeme cca 25 min. - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář