Fantastické nebeské řezy - KROK ZA KROKEM

Přidal: Lacusin, 7.4.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Třešně
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Řezy s neodolatelným vanilkovým krémem a bílkovým těstem s třešněmi. Včera jsem šla domů z práce a když jsem procházela trhem, dívali na mě krásné velké třešně, kterým jsem neodolala a musela jsem si hrst koupit. Vznikl z nich tento koláček, který je opravdu velmi příjemný na chuť. Ačkoliv máslové krémy nemám v oblibě, tento žloutkový krém byl lahodný a chutný. Zkuste. Autor: Lacusin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Lacusin, 7.4.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Třešně
SUROVINY
Těsto:
4 ksvejce
4 lžícekr. cukr
2 lžíceoleje
4 lžícehorká voda
4 lžícepolohrubá mouka
1 lžícekakao
špetkasoli
Bílková vrstva:
6 ksbílku
220 gkr. cukr
100 gnasekané vlašské ořechy
1 šálek (200 ml) třešně
1 šálek (200 ml) hladká mouka
Krém:
6 ksžloutku
200 gkr. cukr
300 mlmléka
1 bal.vanilkový pudink
3 bal.vanilkový cukr
250 gmáslo
Glazura:
160 gčokoláda
20 gmáslo
50 mlsmetana ke šlehání
- Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 35 cm, dno vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravíme těsto.
- Glazura: na mírném ohni rozpustila za stálého míchání čokoládu, přidáme máslo a smetanu. Mícháním spojíme.
KOMENTÁŘE K RECEPTU