Fantastické rychlé pagáče ze zakysané smetany

Recept Fantastické rychlé pagáče ze zakysané smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastická chuťovka pro různé oslavy. Já jsem je připravovala na večerní posezení. Snědli se asi za půl hodiny a to jsem je připravovala z dvojité dávky. Doporučuji. Z kynutého těsta je už nepřipravuji. Tato rychlovka ze zakysané smetany dokonale nahradila ty klasické. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Potřebujeme:

500 gpolohrubá mouka
250 g (nebo tuk na pečení)máslo
1 baleníprášek do pečiva
1 kelímekzakysaná smetana
1 lžičkasůl

K potření:

1 ksžloutek
podle chutikmín
podle chutihrubozrnná sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Suroviny vyjmeme z chladničky, aby měly pokojovou teplotu. Všechny suroviny spojíme v misce a utřeme hladké těsto.
  2. Těsto přendáme na pracovní desku. Plát rozválíme na přibližně 1 cm. Vykrajujeme jednotlivé pagáčky pomocí vykrajovátka nebo sklenice.
  3. Plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme vykrojené pagáčky a potřeme žloutkem smíchaným s trochou vody. Posypeme kmínem, solí, nebo necháme jen tak.
  4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při teplotě 190 stupňů 15-20 minut podle trouby, každá trouba peče jinak. Vybereme, až budou zlatavé.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit