NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Fantastické rychlé pagáče ze zakysané smetany
Fantastické rychlé pagáče ze zakysané smetany
Recept Fantastické rychlé pagáče ze zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   5.4.2022

Fantastické rychlé pagáče ze zakysané smetany

Fantastická chuťovka pro různé oslavy. Já jsem je připravovala na večerní posezení. Snědli se asi za půl hodiny a to jsem je připravovala z dvojité dávky. Doporučuji. Z kynutého těsta je už nepřipravuji. Tato rychlovka ze zakysané smetany dokonale nahradila ty klasické. Autor: Jaja

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

500 g
polohrubá mouka
250 g (nebo tuk na pečení)
máslo
1 balení
prášek do pečiva
1 kelímek
zakysaná smetana
1 lžička
sůl

K potření:

1 ks
žloutek
podle chuti
kmín
podle chuti
hrubozrnná sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Suroviny vyjmeme z chladničky, aby měly pokojovou teplotu. Všechny suroviny spojíme v misce a utřeme hladké těsto.
  2. Těsto přendáme na pracovní desku. Plát rozválíme na přibližně 1 cm. Vykrajujeme jednotlivé pagáčky pomocí vykrajovátka nebo sklenice.
  3. Plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme vykrojené pagáčky a potřeme žloutkem smíchaným s trochou vody. Posypeme kmínem, solí, nebo necháme jen tak.
  4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při teplotě 190 stupňů 15-20 minut podle trouby, každá trouba peče jinak. Vybereme, až budou zlatavé.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář