Fantastické škvarkové pagáče s vařeným bramborem

Recept Fantastické škvarkové pagáče s vařeným bramborem

Přidal: Mineralka, 20.5.2020

Kategorie: Pagáče, Pečivo, Část dne, Snídaně, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Lehoučké těsto a výborný výsledek. Na druhý den byly pagáče jako čerstvé, i když zůstalo jen pár kousků. Toto byly nejlepší škvarkové pagáče, jaké jsem upekla. I když příště těsto vyválím na trošku hrubší plát. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 20.5.2020

Kategorie: Pagáče, Pečivo, Část dne, Snídaně, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 ghladká mouka
250 mlvlažné mléko
1 kostkačerstvé droždí
1 lžičkakr. cukr
3 lžičkysůl
100 mlolej
1 ksvejce

Dále:

125 gmáslo
3 ksuvařené brambory
200 gškvarky
vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V troše mléka rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, nastrouháme máslo, uložíme škvarky, nastrouhané brambory a těsto zabalíme jako obálku. Necháme půl hodinu odstát, rozválíme a znovu přeložíme. Takto přeložíme těsto 3x.
  3. Po posledním překládání těsto necháme půl hodiny stát a rozválíme na obdélník.
  4. Na povrchu uděláme vzor jaký chceme a kulatou formičkou vykrojíme pagáče.
  5. Ukládáme na plech a necháme ještě 20 minut stát.
  6. Potřeme vajíčkem, posypeme kmínem. Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit