NejRecept.cz Pečivo Pagáče Fantastické škvarkové pagáče s vařeným bramborem
Fantastické škvarkové pagáče s vařeným bramborem
Recept Fantastické škvarkové pagáče s vařeným bramborem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Lehoučké těsto a výborný výsledek. Na druhý den byly pagáče jako čerstvé, i když zůstalo jen pár kousků. Toto byly nejlepší škvarkové pagáče, jaké jsem upekla. I když příště těsto vyválím na trošku hrubší plát. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   20.5.2020

Fantastické škvarkové pagáče s vařeným bramborem

Lehoučké těsto a výborný výsledek. Na druhý den byly pagáče jako čerstvé, i když zůstalo jen pár kousků. Toto byly nejlepší škvarkové pagáče, jaké jsem upekla. I když příště těsto vyválím na trošku hrubší plát. Autor: Mineralka

95 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
250 ml
vlažné mléko
1 kostka
čerstvé droždí
1 lžička
kr. cukr
3 lžičky
sůl
100 ml
olej
1 ks
vejce

Dále:

125 g
máslo
3 ks
uvařené brambory
200 g
škvarky
vejce na potření
Postup receptu
Vytisknout
95 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. V troše mléka rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát, nastrouháme máslo, uložíme škvarky, nastrouhané brambory a těsto zabalíme jako obálku. Necháme půl hodinu odstát, rozválíme a znovu přeložíme. Takto přeložíme těsto 3x.
  3. Po posledním překládání těsto necháme půl hodiny stát a rozválíme na obdélník.
  4. Na povrchu uděláme vzor jaký chceme a kulatou formičkou vykrojíme pagáče.
  5. Ukládáme na plech a necháme ještě 20 minut stát.
  6. Potřeme vajíčkem, posypeme kmínem. Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu - sledujeme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář