NejRecept.cz Maso Vepřové maso Fantastické slovenské holubky (plněné zelné listy)
Fantastické slovenské holubky (plněné zelné listy)
Recept Fantastické slovenské holubky (plněné zelné listy)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   10.12.2018

Fantastické slovenské holubky (plněné zelné listy)

Tradiční slovenský recept, který je známí hlavně na svátky. U nás doma je mamka dělává na Silvestra, to se počítá jako tradice, ale ani přes rok se na ně nezapomíná. Nedávno jsem je zkoušela i já poprvé a vydařily se na jednotku. Ať se líbí, vyzkoušejte i vy podle našeho receptu. My je děláváme maličké, jeden zelný list je na polovinu. Někdo je dělává velké, z celého zelného listu. Je to na vás, jakou velikost chcete, zda jednohubku nebo ne. Autor: NejLucka

65 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
mletý vepřový bůček
500 g
kulatá rýže
podle potřeby
olej
1 ks
větší cibule
2 lžíce
mletá červená paprika
podle chuti
sůl, pepř
4 bal.
malý rajčatový protlak
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze zelí vykrojíme košťál a celou hlávku ponoříme do vařící vody. Postupně se budou oddělovat listy, které vybíráme. Já si zelné listy připravím předem a uskladním je v mrazničce. Když jdu připravovat plněné zelné listy, pouze je z mrazničky vyberu a mám o starost méně.
  2. Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Já vařím ve vodě přesně 7 minut od bodu varu. Rýži pak scedíme a promyjeme ve studené vodě. Přidáme mleté ​​maso, osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Když máme cibuli osmaženou, přidáme mletou papriku a promícháme. Oheň vypneme a polovinu této směsi přidáme k masu s rýží. Přidáme 2 bal. rajčatového protlaku a celou hmotu pořádně promícháme.
  4. Zelný list překrojíme na polovinu, zbavíme se hrubé části a plníme. Ukládám do hrnce a střídavě potíráme protlakem a zbylým olejem s cibulí.
  5. Když je hrnec plný, celé to zalijeme vodou až do vrchu. Vaříme asi hodinu na malém ohni a když voda vyvře, průběžně doléváme. Nejlepší jsou až na druhý den, když se chutě dokonale propojí.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář