NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Fantastické TWIX jednohubky
Fantastické TWIX jednohubky
Recept Fantastické TWIX jednohubky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

TWIX jednohubky, které ocení milovníci karamelu. Vynikající sušenka, lahodný karamel a na vrchu rozpuštěna mléčná čokoláda.

Jaja79    ·   25.4.2016

Fantastické TWIX jednohubky

TWIX jednohubky, které ocení milovníci karamelu. Vynikající sušenka, lahodný karamel a na vrchu rozpuštěna mléčná čokoláda.

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
200 g
studené máslo
100 g
moučkový cukr
špetka
sůl
3 lžíce
studená voda
1 lžička
vanilková esence

Karamel:

200 g
karamelové měkké bonbóny
3 lžíce
neslazené kondenzované mléko

Vrch:

150 g
mléčná čokoláda
4 lžíce
mléko
2 lžíce
máslo
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Z uvedené dávky surovin vyjde cca 70 maličkých twix koláčků. Záleží však na velikosti.
  2. Do velké misky prosejeme mouku, přidáme moučkový cukr, špetku soli a studené máslo nakrájené na malé kousky. Všechny suroviny důkladně rukou zpracujeme do jednotné hmoty. V případě, že těsto máte drobivé přidejte lžíci studené vody. Nepřidávejte hodně, abyste neměli těsto příliš řídké.
  3. Těsto odložíme na hodinu do chladničky.
  4. Po hodině těsto rozdělíme na polovinu, rozválíme mezi dvěma papíry na pečení a pomocí okrouhlé formičky vykrájíme kolečka s průměrem 3,5 cm.
  5. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 st. cca 14-15 minut. Sušenky nemají ztvrdnout, mají mít jemně zlatou barvu. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  6. Karamelové bonbóny rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kondenzované mléko a mícháním spojíme. Hmotu máme stále ve vodní lázni, aby karamel neztvrdl a 1/2 lžičky navrstívme na každé upečené kolečko. Necháme karamel na kolečkách vychladnout a pak na vrch natřeme čokoládu, kterou jsme rozpustili a přidali do ní mléko a máslo.
  7. Místo karamelového bonbónu můžete klidně použít i karamelové salko, které ve vodní lázni za stálého míchání ohříváte, dokud se z něj neodpaří přebytečná voda a hmota nebude dostatečně hustá.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář