NejRecept.cz Těsta Kynuté Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy
Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy
Recept Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adanecka11    ·   1.8.2017

Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy

Toto těsto je jedničkou v mé kuchařce. Po upečení jsou koláče nebo koblihy měkké jako pavučinka a doslova se na jazyku rozplývají. Běžné kynuté těsto kyne i 2 hodiny, toto těsto máte hotové tak maximálně do půl hodiny a můžete péct. Ať už koblihy nebo kynuté koláče nebo pečené buchty plněné povidly. Je jemné, po upečení jako pavučinka. Měkké pečivo je i druhý den. Autor: Adanecka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 ml
mléka
špetka
sůl
3 lžíce
rum
100 g
máslo
8 ks
žloutku
3 lžíce
moučkový cukr
400 g
polohrubá mouka
200 g
hladká mouka
1 bal.
sušené droždí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na přípravu těsta vymícháme za pomoci pekárny (pokud nemáte pekárnu, použijeme vařečku a pak pomocí ruky důkladně zpracujeme).
  2. Těsto necháme kynout.
  3. Z těsta nejraději peču koblihy, ale klidně ho můžete použít jako základ pro ovocné kynuté koláče nebo moravské koláče. Ještě se nestalo, aby mi těsto nevykyslo.
  4. Je jemné, po upečení jako pavučinka. Měkké pečivo je i druhý den.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář