Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy

Recept Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Toto těsto je jedničkou v mé kuchařce. Po upečení jsou koláče nebo koblihy měkké jako pavučinka a doslova se na jazyku rozplývají. Běžné kynuté těsto kyne i 2 hodiny, toto těsto máte hotové tak maximálně do půl hodiny a můžete péct. Ať už koblihy nebo kynuté koláče nebo pečené buchty plněné povidly. Je jemné, po upečení jako pavučinka. Měkké pečivo je i druhý den. Autor: Adanecka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

300 mlmléka
špetkasůl
3 lžícerum
100 gmáslo
8 ksžloutku
3 lžícemoučkový cukr
400 gpolohrubá mouka
200 ghladká mouka
1 bal.sušené droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny na přípravu těsta vymícháme za pomoci pekárny (pokud nemáte pekárnu, použijeme vařečku a pak pomocí ruky důkladně zpracujeme).
  2. Těsto necháme kynout.
  3. Z těsta nejraději peču koblihy, ale klidně ho můžete použít jako základ pro ovocné kynuté koláče nebo moravské koláče. Ještě se nestalo, aby mi těsto nevykyslo.
  4. Je jemné, po upečení jako pavučinka. Měkké pečivo je i druhý den.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit