Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy

Přidal: adanecka11, 1.8.2017
Kategorie: Kynuté, Těsta, Koblihy, Sladká jídla, Buchty, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Tipy a triky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Toto těsto je jedničkou v mé kuchařce. Po upečení jsou koláče nebo koblihy měkké jako pavučinka a doslova se na jazyku rozplývají. Běžné kynuté těsto kyne i 2 hodiny, toto těsto máte hotové tak maximálně do půl hodiny a můžete péct. Ať už koblihy nebo kynuté koláče nebo pečené buchty plněné povidly. Je jemné, po upečení jako pavučinka. Měkké pečivo je i druhý den. Autor: Adanecka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: adanecka11, 1.8.2017
Kategorie: Kynuté, Těsta, Koblihy, Sladká jídla, Buchty, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Tipy a triky
SUROVINY
300 mlmléka
špetkasůl
3 lžícerum
100 gmáslo
8 ksžloutku
3 lžícemoučkový cukr
400 gpolohrubá mouka
200 ghladká mouka
1 bal.sušené droždí
- Všechny suroviny na přípravu těsta vymícháme za pomoci pekárny (pokud nemáte pekárnu, použijeme vařečku a pak pomocí ruky důkladně zpracujeme).
- Těsto necháme kynout.
- Z těsta nejraději peču koblihy, ale klidně ho můžete použít jako základ pro ovocné kynuté koláče nebo moravské koláče. Ještě se nestalo, aby mi těsto nevykyslo.
- Je jemné, po upečení jako pavučinka. Měkké pečivo je i druhý den.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fantastické univerzálne kysnuté cesto na koláče, buchty alebo šišky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Fantastyczne uniwersalne ciasto drożdżowe na ciasta, bułki albo pączki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Der perfekte universelle Hefeteig für verschiedene Blechkuchen, Berliner oder böhmische Kolatschen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fánkokhoz.
KOMENTÁŘE K RECEPTU