Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy

Toto těsto je jedničkou v mé kuchařce. Po upečení jsou koláče nebo koblihy měkké jako pavučinka a doslova se na jazyku rozplývají. Běžné kynuté těsto kyne i 2 hodiny, toto těsto máte hotové tak maximálně do půl hodiny a můžete péct. Ať už koblihy nebo kynuté koláče nebo pečené buchty plněné povidly. Je jemné, po upečení jako pavučinka. Měkké pečivo je i druhý den. Autor: Adanecka

Recept Fantastické univerzální kynuté těsto na koláče, buchty nebo koblihy

Suroviny

300 mlmléka
špetkasůl
3 lžícerum
100 gmáslo
8 ksžloutku
3 lžícemoučkový cukr
400 gpolohrubá mouka
200 ghladká mouka
1 bal.sušené droždí

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta vymícháme za pomoci pekárny (pokud nemáte pekárnu, použijeme vařečku a pak pomocí ruky důkladně zpracujeme).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Těsto necháme kynout.
  3. Z těsta nejraději peču koblihy, ale klidně ho můžete použít jako základ pro ovocné kynuté koláče nebo moravské koláče. Ještě se nestalo, aby mi těsto nevykyslo.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Je jemné, po upečení jako pavučinka. Měkké pečivo je i druhý den.