NejRecept.cz Dezerty Moučníky Fantastické vídeňské řezy
Fantastické vídeňské řezy
Recept Fantastické vídeňské řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   26.6.2018

Fantastické vídeňské řezy

Někdy vypadají dezerty velmi složitě a málo lidí si troufá připravit takové krásné řezy doma. Samozřejmě vím, že některé řezy jsou časově velmi náročné, případně některé jsou náročné na zdobení, ale tyto řezy jsou zcela jednoduché. Ujišťuji vás, že je zvládne připravit i začátečnice v pečení. Není třeba se bát, třeba jen vyzkoušet. Autor: Petra

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
200 g
cukr moučka
1 bal.
vanilkový cukr
125 ml
oleje
125 ml
mléka
300 g
polohrubé mouky
1 lžička
prášku do pečiva

Náplň 1:

1 litr
pomerančového džusu
3 bal.
vanilkové pudinky
3 lžíce
krupicového cukru

Náplň 2:

500 ml
rostlinné šlehačky
2 lžíce
moučkového cukru

Na dohotovení:

1 menší balíček
piškotů
50 g
čokolády na vaření
kousek
omegy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, dále do pěny zašleháme olej a pak i mléko. Potom do pěny vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech o velikosti 38x25 cm a v předehřáté troubě na 170°C upečeme. Po upečení necháme vychladnout.
  2. Náplň 1:
    V kastrůlku smícháme pudinkový prášek s krupicovým cukrem, přilijeme džus a za stálého míchání uvaříme pudink. Ještě horký ho nalijeme na upečený piškotový plát a necháme ztuhnout a vychladnout.
  3. Náplň 2:
    Šlehačku s cukrem vyšleháme do tuha a natřeme ji na moučník.
  4. Čokoládu s omegou rozehřejeme ve vodní lázni a piškoty v ní do půlky namáčíme. Necháme zaschnout a potom je poskládáme na vrstvu šlehačky.

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů