Fantastické vídeňské řezy

Někdy vypadají dezerty velmi složitě a málo lidí si troufá připravit takové krásné řezy doma. Samozřejmě vím, že některé řezy jsou časově velmi náročné, případně některé jsou náročné na zdobení, ale tyto řezy jsou zcela jednoduché. Ujišťuji vás, že je zvládne připravit i začátečnice v pečení. Není třeba se bát, třeba jen vyzkoušet. Autor: Petra

Přidal:, 26.6.2018
Kategorie: Moučníky
Fantastické vídeňské řezy

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
200 gcukr moučka
1 bal.vanilkový cukr
125 mloleje
125 mlmléka
300 gpolohrubé mouky
1 lžičkaprášku do pečiva
Náplň 1:
1 litrpomerančového džusu
3 bal.vanilkové pudinky
3 lžícekrupicového cukru
Náplň 2:
500 mlrostlinné šlehačky
2 lžícemoučkového cukru
Na dohotovení:
1 menší balíčekpiškotů
50 gčokolády na vaření
kousekomegy

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, dále do pěny zašleháme olej a pak i mléko. Potom do pěny vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech o velikosti 38x25 cm a v předehřáté troubě na 170°C upečeme. Po upečení necháme vychladnout.
  2. Náplň 1:
    V kastrůlku smícháme pudinkový prášek s krupicovým cukrem, přilijeme džus a za stálého míchání uvaříme pudink. Ještě horký ho nalijeme na upečený piškotový plát a necháme ztuhnout a vychladnout.
  3. Náplň 2:
    Šlehačku s cukrem vyšleháme do tuha a natřeme ji na moučník.
  4. Čokoládu s omegou rozehřejeme ve vodní lázni a piškoty v ní do půlky namáčíme. Necháme zaschnout a potom je poskládáme na vrstvu šlehačky.